VIDEO | Rareș Bogdan: Concursurile și numirile în justiție trebuie făcute legal. Cred că Stelian Ion va avea o discuție cu Florin Cîțu

Publicat: 25/08/2021, 00:43
Actualizat: 25/08/2021, 08:26

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a vorbit despre controversa în care este implicat ministrul Stelian Ion, în legătură cu cele 14 funcții-cheie din sistemul de procuratură, și a subliniat că atât concursurile, cât și numirile în sistemul de justiție trebuie făcute legal, iar acele numiri foarte importante vin cu semnătura președintelui României. 

Întrebat dacă este mulțumit de activitatea lui Stelian Ion la Ministerul Justiției, Rareș Bogdan a afirmat că: „E unul dintre miniștrii cabinetului. Nu sunt într-atât de atent la chestiunile judiciare ca dumneavoastră, știu în schimb că concursurile și numirile trebuie făcute legal, iar cine își închipuie cumva că Președintele României poate să se transforme într-un notar greșește, sau nu îl cunoaște pe președinte, sau nu știe atribuțiile funcției prezidențiale”.

„Acelea vin cu semnătura Președintelui. Președintele României nu este un notar, Președintele României este un om cu o poziție extraordinară și constituțională, și personală, Klaus Iohannis e un om extrem de echilibrat, extrem de rațional, exact în spiritul legii și în litera legii, un om care cred că ar merita respectul cuvenit din partea tuturor”, a declarat europarlamentarul.

Eurodeputatul a menționat că este atent la activitatea tuturor miniștrilor din coaliție. El este de părere că ministrul Justiției, Stelian Ion, va avea o discuție cu Florin Cîțu în legătură cu numirile în sistemul de justiție.

„Cred că Stelian Ion va avea o discuție – dacă nu a avut-o deja, cred că au participat la coaliție astăzi și el, și domnul Drulă – cu primul-ministru Florin Cîțu și lucrurile se vor regla. Eu nu am critici pentru un ministru sau altul, mă uit la cei nouă miniștri ai noștri, mă uit și la miniștrii UDMR, mă uit și la miniștrii USR, eu vreau performanță din partea Guvernului – și există performanță din partea Guvernului”, a afirmat prim-vicepreședintele PNL.