Răspunsul lui Ponta când a fost întrebat cum va vota, ca deputat, cererea DNA privind arestarea lui Viorel Hrebenciuc și a lui Ioan Adam

Răspunsul lui Ponta când a fost întrebat cum va vota, ca deputat, cererea DNA privind arestarea lui Viorel Hrebenciuc și a lui Ioan Adam
Publicat: 17/10/2014, 17:28
Actualizat: 21/10/2014, 17:28

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, vineri, la finalul unei vizite făcute la fabrica de vagoane Astra Călători Arad, cum comentează cererea DNA de arestare preventivă a lui Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam și cum va vota PSD această cerere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ponta a răspuns că se ocupă de Guvern și nu comentează problemele justiției.

„Eu mă ocup cu Guvernul, cum probabil că știți deja. Eu cu Guvernul, dânșii cu justiția. Să nu încurcăm lucrurile”, a afirmat el.

Întrebat totuși cum va vota, în calitate de deputat, această cerere, Ponta a refuzat să răspundă, spunând: „Încă o dată, mă ocup cu Guvernul, vreau să văd cum merge economia României, iar problemele care țin de justiție nu le comentez”.

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a semnat și transmis, vineri după-amiază, cererea prin care DNA solicită avizul Camerei Deputaților pentru arestarea lui Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, au precizat pentru MEDIAFAX oficiali din minister.

Referatul prin care Direcția Națională Anticorupție (DNA) cere aviz pentru arestarea celor doi deputați a fost transmis procurorului general al României, de unde a ajuns la ministrul Justiției, care l-a trimis Camerei Deputaților.

Potrivit DNA, Viorel Hrebenciuc este suspectat de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și instigare la folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, iar Ioan Adam, de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, constituire a unui grup infracțional organizat și trei infracțiuni de cumpărare de influență. Cei doi sunt urmăriți penal, iar acțiunea penală în cazul lor a fost pusă în mișcare.

Ion Adam este acuzat că, în cursul anului 2012, le-a solicitat judecătorilor Ordog Lorand Andras și Gabriel Uță, de la Tribunalul Covasna, să admită o cale extraordinară de atac, în favoarea lui Gheorghe Sturdza Paltin, nașul de cununie al deputatului. În 17 aprilie 2012, cei doi judecători au pronunțat hotărârea judecătorească prin care s-a dispus reconstituirea dreptului de proprietate pentru 43.227 de hectare teren forestier și 50 de hectare de teren agricol în județul Bacău.

Imediat după decizia Tribunalului Covasna, Ioan Adam, împreună cu Paltin Gheorghe Sturdza, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Gheorghe Varga, Dan Costin Bengescu și Viorel Hrebenciuc, „a constituit și coordonat un grup ce urmărea să obțină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influență sau folosirea nelegală a influenței cu scopul de a urgenta punerea în posesie și eliberarea titlului de proprietate, precum și o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier dobândit prin hotărârea judecătorească menționată”, au mai arătat procurorii.

În același dosar al DNA, au fost puși sub control judiciar judecătorii Ordog Lorand Andras și Gabriel Uță, de la Tribunalul Covasna, după ce instanța supremă a respins, vineri, propunerea de arestare formulată de procurorii anticorupție. Tot vineri, magistrații instanței supreme au emis mandate de arestare preventivă pe numele lui Dan Costin Bengescu și Iosif Kadas, în timp ce în cazul lui Jenică Poenaru și al lui Sorin Ion Iacob au luat măsura arestului la domiciliu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Vladimir Putin a dat ORDIN. Deja a început totul: Nu vreau să sperii pe nimeni...
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care compozitor a fost înmormântat fără inimă?