RĂZBOI PE JUSTIȚIE. Monica Macovei: „Ponta spune prostii și gafează, nu am încredere în ministrul Pivniceru”. Scrisoarea de la Bruxelles pe care ar fi văzut-o Macovei

RĂZBOI PE JUSTIȚIE. Monica Macovei: „Ponta spune prostii și gafează, nu am încredere în ministrul Pivniceru. Scrisoarea de la Bruxelles pe care ar fi văzut-o Macovei
Publicat: 06/10/2012, 14:31
Actualizat: 29/07/2014, 19:32

Europarlamentarul PDL Monica Macovei i-a acuzat pe premierul Victor Ponta și pe ministrul Justiției, Mona Pivniceru, că au un singur obiectiv: să schimbe procurorii care anchetează fraudele de la referendum. De asemenea, ea critică procedura de numire a șefului DNA și a procurorului șef .

Macovei susține că, prin declarațiile și propunerile pe care le face, premierul Ponta „atârnă o piatră de moară la Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV)” și la recâștigarea încrederii în România. Recent, primul-ministru și-a exprimat intenția de a trece Parchetul General și CSM sub control parlamentar.

„Îi aduc aminte, pentru că se pare că habar nu are nici asta, că astfel de propuneri încalcă principiul separației puterilor în stat, care este de esența democrației. Puterea judecătorească este independentă și este o putere în stat. Parlamentul e altă putere în stat, independentă, e foarte simplu și e foarte clar. Deci a spus o nouă prostie, o nouă gafă și iar ne-a făcut de râs, pentru că n-a spus-o așa, singur în cameră sau în baie, a spus-o la o reuniune cu prim-miniștrii din alte state europene”, a declarat astăzi Macovei la Poiana Brașov, cu ocazia constituirii Ligii Aleșilor Locali.

Europarlamentarul susține că scopul USL este acela de a „prelua justiția”, deoarece are mulți parlamentari trimiși în judecată.

De tirul Monicăi Macovei nu a scăpat nici actualul ministru al Justiției, Mona Pivniceru. Nemulțumirea o constituie procedura de numire a procurorului general și a șefului DNA. Chiar dacă ministrul a spus, după întâlnirea avută cu comisarul european pe Justiție, Viviane Reding, și cu secretarul general al Comisiei Europene, Catherine Day, că Bruxelles-ul este de acord cu procedura de numire, Macovei și-a exprimat propriile rezerve.

„Eu am văzut declarația doamnei Pivniceru, acum fiecare declară după o întâlnire ce vrea. Și, în general, am văzut că Ponta iese de la o întâlnire cu Barroso și declară minciuni, ca după aia să auzim că, de fapt, alta a fost discuția și tot așa. Eu nu mai am încredere în declarațiile acestora, doamna Pivniceru, din păcate, a venit pentru un mandat foarte scurt, cu o misiune foarte clară, eu așa văd lucrurile”, a subliniat Macovei, întrebată fiind de gândul dacă este satisfăcută de rezultatul întâlnirii lui Macovei cu oficialele Comisiei Europene.

Potrivit acesteia, scopul USL este de a înlocui procurorii pentru a se opri cercetările în dosarele cu privire la fraudele reclamate în timpul referendumului.

Macovei a declarat că nu crede că oficialii europeni sunt de acord cu procedura de numire a procurorului șef și al șefului DNA, subliniind că ea are informații că Bruxelles-ul nu este mulțumit „de această procedură”. „Dumneavoastră subînțelegeți un lucru pe care eu nu l-am subînțeles, și anume că doamna Day ar fi acceptat această procedură, eu am văzut o scrisoare în care nu e mulțumită de această procedură. Și, de altfel, suntem într-o perioadă foarte tulbure, foarte încărcată de suspuciuni, multe, și nu cred că această procedură are șanse să se facă corect”, a mai spus Monica Macovei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Șoseaua din România pe care mulți turiști o consideră mai frumoasă decât Transalpina și Transfăgărășanul
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Noile reguli PENTRU ȘAORMA. Decizia care se pregătește chiar acum în Europa
Cea mai periculoasă melodie pentru șoferi. Riscul este foarte mare
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul