Reacția lui Dăncilă, după ce Bulgaria a anunțat că o susține pe Kovesi pentru funcția de procuror-șef european: Așa e în democrație

Redactor:
Laura Petrescu
Reacția lui Dăncilă, după ce Bulgaria a anunțat că o susține pe Kovesi pentru funcția de procuror-șef european: Așa e în democrație
Premierul Viorica Dăncilă anunță că își menține părerea legată de Laura Codrușa Kovesi, chiar dacă și premierul Bulgariei, Boiko Borisov, o va susține pe aceasta pentru funcția de procuror-șef european: „Susțin femeile, dar dumneaei să facă lămuriri".

Întrebată la Ploiești despre anunțul premierului Bulgariei, Boiko Borisov, care o va susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, Dăncilă a răspuns: „Îmi mențin punctul de vedere. Este punctul de vedere al lui Borisov, respect punctul de vedere al fiecăruia. Așa e în democrație, unii susțin o anumită direcție, alții susțin o altă direcție, eu îmi mențin punctul de vedere pentru că mi se pare un punct de vedere corect. Atâta timp cât cerem tuturor să își lămurească anumite aspecte legate de justiție, această regulă trebuie respectată de orice cetățean, de la primul până la ultimul cetățean”.

Dăncilă a adăugat că nu o cunoaște pe Laura Codruța Kovesi, ba chiar a dat „dovadă de solidaritate feminină” și susține femeile, dar crede că „este foarte bine ca și dumneaei să facă aceste lămuriri”.

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, o va susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, a anunțat Guvernul de la Sofia, citat de site-ul novinite.com

Bulgaria a votat anterior împotriva candidaturii acesteia, însă presa bulgară notează că poziția Sofiei s-a schimbat ca urmare a rezultatului alegerilor europarlamentare din luna mai.

Decizia premierului bulgar de a o susține pe Kovesi vine după ce Administrația Prezidențială din România a anunțat că președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a promis președintelui Klaus Iohannis, într-o convorbire telefonică avută vineri, că va retrage candidatura lui Jean-François Bohnert de la conducerea Parchetului European și o va susține pe Laura Codruța Kovesi pentru această funcție.

Și președintele Parlamentului European, David Sassoli, a reiterat, joi, susținerea față de Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, a anunțat instituția, prin intermediul unui comunicat de presă.

Parchetul European va opera în cele 22 de state membre ale Uniunii Europene care au sprijinit înființarea acestei instituții, printre care și România. Scopul Parchetului European va fi acela de a investiga fraudarea de fonduri europene și cazuri de corupție sau de falsuri în înscrisuri oficiale.

Tags:
Inchide