Reacția ministrului Justiției, după ce condamnații pentru corupție au fost incluși în legea grațierii

Reacția ministrului Justiției, după ce condamnații pentru corupție au fost incluși în legea grațierii
Publicat: 04/05/2017, 10:32
Actualizat: 14/06/2018, 14:50

„Legea grațierii se va completa cu proiectul de lege privind recursul compensatoriu. Probabil vom iniția și un proiect de lege prin care vom propune reducerea limitelor liberării condiționate, a fracțiilor acelea, iar diferența, restul de executat, să fie urmat de acea supraveghere electronică. După aceea, cu acțiunile de modernizare a penitenciarelor, de construcție a celor două penitenciare, de extindere a unora dintre ele, încercăm să răspundem cerințelor pe care le-a stabilit Curtea Europeană prin decizia pilot CEDO. Ministerul Justiției așadar susține forma inițială a proiectului de lege”, a declarat, joi dimineața, ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a transmis, pe Facebook, că dezaprobă categoric votul din Comisia Juridică din Senat prin care au fost adoptate amendamentele privind grațierea faptelor de corupție, menționând că va discuta cu membrii PSD ca forma finală a raportului să nu conțină aceste amendamente.

„Dezaprob categoric votul din Comisia Juridică de la Senat prin care au fost adoptate amendamentele privind grațierea faptelor de corupție. Am spus tot timpul și îmi mențin punctul de vedere că nu susțin grațierea infracțiunilor de corupție. Înțeleg că raportul final nu a fost încheiat. Voi avea o discuție cu membrii PSD din Comisie pentru ca forma finală a raportului să nu conțină aceste amendamente”, a transmis, miercuri seară, liderul PSD, Liviu Dragnea, pe pagina sa de Facebook.

Și premierul Sorin Grindeanu a scris pe pagina de Facebook că Executivul susține legea grațierii în forma propusă, iar amendamentele de miercuri privind grațierea faptelor de corupție, nu au susținerea Guvernului.

„Am mai spus-o și o repet: Guvernul susține legea grațierii în forma propusă inițial. Amendamentele adoptate astăzi de Comisia Juridică a Senatului, referitor la grațierea faptelor de corupție, nu au susținerea Executivului”, a scris premierul Sorin Grindeanu pe Facebook.

Comisia juridică din Senat a votat, miercuri, un amendament la Legea grațierii, potrivit căruia persoanele condamnate pentru luare sau dare de mită și trafic sau cumpărare de influență vor fi grațiate, senatorul PMP Traian Băsescu pledând pentru un vot favorabil.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase