REACȚIE. Eugen Teodorovici, critici dure după raportul S&P: Florin Cîțu este un bin Laden în devenire pentru finanțele din România

REACȚIE. Eugen Teodorovici, critici dure după raportul S&P: Florin Cîțu este un bin Laden în devenire pentru finanțele din România
Teodorovici: „Ciolacu trebuie să înțeleagă că nici vechimea, nici continuitatea în PSD nu sunt argumente suficiente pentru a demonta un act de lașitate și de trădare”
Publicat: 07/06/2020, 08:14
Actualizat: 06/04/2021, 21:48

Fostul ministru de finanțe Eugen Teodorovici a comentat la Digi24 evaluarea agenției Standard and Poor’s, care a decis să mențină ratingul de țară al României la BBB minus, cu perspectivă negativă, dar care a avut și o serie de semnale de alarmă, inclusiv în ceea ce privește creșterea pensiilor. Teodorovici i-a adus actualului ministru de finanțe liberal o serie de acuze, inclusiv de conflict de interese.

„Această agenție nu crede, ea a primit din partea Guvernului o scrisoare de angajament ferm cu privire la câtava măsuri pe care Guvernul și le-a asumat. Cu alte cuvinte, legea pensiilor nu va fi aplicată în acest an, ca și alocațiile și multe altele”, susține fostul ministru Eugen Teodorovici la Digi 24.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, consideră că menținerea ratingului de țară pentru România de către Standard & Poor’s arată încrederea în guvernul român.

„Cei de la agenția de rating spun foarte clar că pachetul de măsuri pe care guvernul României l-a luat pentru economie este cel mai slab din Uniunea Europeană. Vedeți, se vorbește despre o perspectivă, asta înseamnă despre viitor. În noiembrie anul trecut, când agențiile de rating au pus România mai jos decât am lăsat-o noi, ăștia socialiștii, cum spune dl. Cîțu; am lăsat-o la un rating stabil, cu perspectivă stabilă. Cum a venit guvernul Orban, cu măsurile pe care le-a anunțat și pe multe dintre ele nu le-a implementat, perspectiva s-a mutat la negativă. Perspectiva, adică guvernarea PNL. Eu așa traduc acest raport al agenției de rating, dar actul criminal, că dl. Cîțu vorbește despre teroriști… Dânsul cred că este un bin Laden în devenire al finanțelor din România, din păcate pentru economia românească”, a mai spus fostul ministru de finanțe.

Agenţia de rating Standard & Poor’s a menţinut acelaşi rating pentru România, iar perspectiva rămâne negativă

De asemenea, ministrul Florin Cîțu a mai spus că perspectiva negativă ,„nu este responsabilitatea acestui guvern, dar ce vă garantez eu: aşa cum am reuşit să oprim această retrogradare prin acţiunile acestui guvern vom reveni la perspectiva ‘stabil’ cât mai curând. Tot ce vom face în perioada următoare va duce, veţi vedea, la revenirea perspectivei ‘stabil’ pentru România la toate agenţiile de rating. Acesta este primul pas în direcţia corectă”.

Agenţia de rating Standard & Poor’s a menţinut acelaşi rating pentru România (BBB-/A-3), precum şi perspectiva negativă asupra economiei, potrivit unui anunţ făcut vineri noapte.

„Perspectiva este negativă pentru că vedem riscuri în ceea ce priveşte balanţele fiscală şi externă în următoarele 18 luni dacă factorii de decizii nu stabilizează şi consolirează poziţia bugetară după recesiunea indusă de COVID-19”, se arată în document, citat de Mediafax.

Decizia este importantă pentru că acest rating este unul dintre criteriile luate în calcul de investitorii care vor să investească pe plan local, dar şi pentru finanţatorii externi ai României.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer