Reacții la nominalizarea lui Nicolicea la Justiție | Orban: Este „o obrăznicie”/ Președintele sindicatelor din penitenciare: O manevră politică/ USR-PLUS: Un impostor fără pregătire temeinică

Reacții la nominalizarea lui Nicolicea la Justiție | Orban: Este „o obrăznicie/ Președintele sindicatelor din penitenciare: O manevră politică/ USR-PLUS: Un impostor fără pregătire temeinică
Publicat: 17/04/2019, 17:42

„Știți, este o vorbă românească : scapi de dracu, da-i de tasu, cam așa le calific aceste propuneri, la fel de inoportune, iar în privința propunerea Nicolicea, o consider o obrăznicie la adresa fiecărui cetățean român și este clar de ce Dragnea îl propune pe Nicolicea cu misiunea de a emite OUG privind amnistia și grațierea”, a declarat Ludovic Orban, întrebat fiind ce părere are despre cele trei propuneri pentru a intra în guvern.

El a mai spus că are încredere în ceea ce va face președintele României.

„Cea mai bună restructurare guvernamentală este să plece toți codașii, agramații, analfabeții funcționali și incompetenții care au ajuns pe ușa din dos la putere și să lase România să pornească din nou pe un drum corect”, a mai spus Orban, chestionat cu privire la o eventuală restructurare a Executivului”, a mai spus Orban despre o eventuală restructurare a Executivului.

Propunerile PSD, stabilite în ședința CEx, sunt Eugen Nicolicea la Ministerul Justiției, în locul lui Tudorel Toader, Oana Florea la Ministerul Fondurilor Europene, în locul Rovanei Plumb și Liviu Brăiloiu la ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero.

Sorin Dumitrașcu, FSANP: Propunerea lui Eugen Nicolicea la Justiție, o manevră politică

Sorin Dumitrașcu, președintele sindicatelor din penitenciare, spune că propunerea făcută de PSD, de înlocuire a lui Tudorel Toader cu Eugen Nicolicea la conducerea Ministerului Justiției ar putea fi o „manevră politică” pentru ca adevărata propunere să fie făcută abia în zilele care vor urma.

„Sper că desemenarea lui Eugen Nicolicea ca înlocuitor potențial al lui Tudorel Toader este doar o manevră politică și că vom afla în zilele următoare numele adevăratei propuneri pentru funcția de ministru al Justiției”, a spus Sorin Dumitrașcu, liderul Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), într-o declarație dată MEDIAFAX.

Dumitrașcu mai spune despre Nicolicea că este „unul dintre artizanii subminării justiției” și amintește de „prieteniile acestuia cu infractori de calibru, începând cu Gabriel Bivolaru pe care-l vizita pe ascuns la Penitenciarul Dobreta Turnu Severin în 2006”.

Liderul FSANP spune că la acea vrmee directorul penitenciarului a fost demis tocmai „pentru aceste ilegalități”. El pune sub semnul întrebării și studiile în Drept ale lui Nicolicea și credibilitatea celui care „a început să fie interesat apoi de influențarea justiției”.

De asemenea, liderul de sindicat spune că „doi ani mai târziu, în 2008, Eugen Nicolicea, profitând de aceeași calitate de parlamentar citea fără drept materialele din dosarul lui Miron Mitrea, care-i era naș și pentru care se cerea la acea vreme urmărirea penală în parlament, după care s-a prezentat la o televiziune pentru a-l apăra”.

Dumitrașcu face referire la „istoria recentă” care-l privește pe cel propus la Justiție și spune despre el că”sunt ușor de dovedit acțiunile pro-infractori și anti-justiție ale acestuia”, fiind „toate semnele că Eugen Nicolicea a reprezentat interesele unor infractori în politică”, mai spune șeful FSANP.

„Nu știu dacă și cu cât a fost plătit pentru asta, dar, prin comportament, amintește de politicienii care, în anii 70 sprijineau mafia italiană”, mai spune Dumitrașcu.

USR-PLUS: Iohannis să refuze numirea lui Nicolicea la Justiție: Un impostor fără pregătire temeinică

Liderii Alianței USR-PLUS, Dacian Cioloș și Dan Barna, i-au cerut lui Klaus Iohannis să nu accepte nominalizarea lui Eugen Nicolicea pentru funcția de ministru al Justiției, despre care afirmă că este unul dintre autorii asaltului PSD împotriva Justiției și „un impostor fără pregătire juridică teme”

„Dacian Cioloș și Dan Barna, îi cer președintelui Klaus Iohannis să nu accepte nominalizarea lui Eugen Nicolicea pentru funcția de ministru al Justiției. Eugen Nicolicea este unul dintre autorii asaltului PSD împotriva Justiției, un impostor fără pregătire juridică temeinică, o bătaie de joc pentru această funcție atât de importantă în statul român”, se arată într-un comunicat al Alianței USR-PLUS.

Potrivit semnatarilor, Nicolicea este direct responsabil pentru eliberarea din pușcării înainte de termen a peste 14.000 de infractori, printre care tâlhari periculoși și violatori, dintre care 700 s-au întors înapoi la închisoare după comiterea unor noi infracțiuni.

„Acest om în această poziție este un real pericol pentru siguranța famililor noastre și pentru sistemul juridic din România. Nominalizarea lui Eugen Nicolicea la Ministerul Justiției are un singur scop, adoptarea ordonanțelor de urgență care îl scapă pe Liviu Dragnea de condamnarea la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul numirilor fictive. Alianța USR-PLUS va face totul pentru a ne asigura că Liviu Dragnea nu va reuși să scape de lege”, se mai arată în comunicat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers