REFERENDUM 2012. Fenechiu: „Nu mi-am dat demisia din funcțiile deținute în PNL. Colegii mei vor judeca rezultatele”

REFERENDUM 2012. Fenechiu: Nu mi-am dat demisia din funcțiile deținute în PNL. Colegii mei vor judeca rezultatele
Publicat: 31/07/2012, 13:18
Actualizat: 31/07/2012, 16:45

Vicepreședintele PNL Relu Fenechiu precizează că nu și-a dat demisia din funcțiile deținute în partid, dar că este dispus că facă acest lucru în cazul în care colegii săi din BPC consideră că rezultatele obținute la referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu nu au fost satisfăcătoare.

„Eventuala mea demisie reprezintă un angajament politic strict între mine și Partidul Național Liberal. Sunt dispus să fac acest pas dacă conducerea partidului consideră că rezultatele obținute la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu nu au fost satisfăcătoare”, precizează Fenechiu, care a coordonat campania PNL pentru referendum, într-o declarație remisă, marți, agenției MEDIAFAX.

Relu Fenechiu precizează că nu și-a dat demisia din funcțiile de conducere din partid și „nu a fost niciodată vorba” că da demisiona din PNL.

„Consider că singurii în măsură să mă judece sunt colegii mei și le stau oricând la dispoziție”, adaugă vicepreședintele PNL.

„Avem în continuare acest război important de dus împotriva lui Traian Băsescu, o bătălie în care cu toții cei din USLsuntem angajați să o ducem, de acum și mai mult, în numele românilor, având în spate girul a 8,5 milioane de români care au avut ceva de spus la referendumul din această duminică. Dacă în condiții de caniculă atât de mulți oameni i-au spus lui Traian Băsescu să plece, consider că duminică, la referendum, am înregistrat o mare victorie, o victorie care consider că ne obligă să continuăm războiul în numele românilor”, mai declară Fenechiu, care este și președintele Organizației județene Iași a PNL.

Relu Fenechiu a menționat, luni seară, la Digi 24, că a spus că, în condițiile în care Traian Băsescu va reveni la Cotroceni, el va demisiona din toate funcțiile de conducere din PNL.

„În condițiile în care Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni, eu am spus că voi demisiona din toate funcțiile de conducere din PNL. Deocamdată, nu s-a întors și luptăm în continuare. Vor fi oameni care vor analiza dacă această campanie pentru referendum a fost bine făcută sau nu”, a declarat Relu Fenechiu.

În 12 iulie, Relu Fenechiu declara că, în condițiile în care Traian Băsescu nu va fi demis la referendum, el își asumă că a greșit declanșând referendumul împotriva șefului statului și va demisiona din toate funcțiile deținute în partid.

„Indiferent de condițiile în care se va desfășura referendumul, dorința mea e să vină la vot cei care vor să scape de Traian Băsescu, dar și susținătorii, să vedem care sunt mai mulți. Regula spune că cine are unul în plus, acela câștigă. Dacă Traian Băsescu câștigă referendumul, însemană că noi ne-am înșelat și că poporul român a dus-o bine”, a spus Fenechiu.

Întrebat ce înseamnă că s-a înșelat în ceea ce privește referendumul, Fenechiu a spus că el speră că referendumul va fi unul valid.

„Dacă referendumul nu va fi validat, înseamnă că am greșit. Eu sper că vom avea un referendum valid și aici ține de repsonsabilitatea noastră, a tuturor”, a spus Fenechiu.

Întrebat la ce se referă atunci când vorbește despre greșeală, Fenechiu a precizat: „Am greșit că am declanșat un referendum împotriva lui Traian Băsescu dacă românii vor spune altceva”.

El a spus că își asumă această eventuală greșeală.

„În condițiile în care mai mulți români spun că nu va fi demis Traian Băsescu, îmi dau demisia din toate funcțiile din partid”, a spus Fenechiu, arătând că a făcut cunoscut acest lucru și în PNL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii