REFERENDUM 2012. Numărătoare paralelă USL. „Până la ora 23.00 au votat 48.5%. Se adaugă 6 – 700.000 de pe liste suplimentare, 150 – 200.000 din afară, câteva sute de mii din urnele mobile”

REFERENDUM 2012. Numărătoare paralelă USL. Până la ora 23.00 au votat 48.5%. Se adaugă 6 - 700.000 de pe liste suplimentare, 150 - 200.000 din afară, câteva sute de mii din urnele mobile
Publicat: 30/07/2012, 01:08
Actualizat: 29/07/2014, 18:23

USL face numărătoarea paralelă la REFERENDUM 2012, iar liderii Uniunii spun că PREZENȚA LA VOT până la ora 23 a fost de peste jumătate plus unu din cei înscriși pe listele electorale, președintele suspendat Traian Băsescu urmând să fie demis. La ora 21.30, vicepreședintele PNL, Relu Fenechiu, a anunțat că sunt cozi la secțiile de vot, iar după calculele USL până la ora 23 vor vota 52% din cei înscriși pe listele electorale. Conducerea USL a spus că 87% din cei care au votat au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu.

UPDATE 01.00 Senatorul PSD, Dan Șova, a declarat că numărătoarea paralelă a PSD indică o prezență la vot de 48,5% la care se adaugă aproximativ un milion de voturi care nu s-au numărat și care provin: 6 – 700.000 din listele suplimentare, 150 – 200.000 din afara granițelor și câteva sute de mii din urnele mobile.

„Avem vești foarte bune. Ne bazăm pe numărătoarea noastră , avem toată convingerea că după datele proceselor verbale vom avea 52%”, a spus Șova.

UPDATE 22.15 Președintele PC, Daniel Constantin, a declarat că potrivit numărătorii paralele efectuată de USL la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu, președintele suspendat va fi demis.

„Am numărat peste 9,2 milioane de voturi. 87% dintre români au votat împotriva lui Traian Băsescu”, a declarat senatorul PSD Dan Șova.

UPDATE 22.20 Senatorul PSD, Dan Șova, a spus că prezența la vot este la ora 22.00 de 48%. Potrivit estimărilor USL, până la ora 23 vor vota peste 52% din ce înscriși pe listele electorale.

„În 45 de minute îl putem trimite acasă pe Traian Băsescu, ni s-a impus acest prag în condițiile unui dublu boicot, al PDL și al maghiarilor”, a adăugat Șova.

El a dat asigurări că toți românii care se vor afla la ora 23.00 în secțile de votare vor putea să-și exercite acest drept.

UPDATE 21.30 Vicepreședintele PNL, Relu Fenechiu, a declarat că prezența la vot, potrivit numărătorii paralele a USL, este la ora 21.00 de 45%.

„În jurul orei 23 peste 52% dintre români vor fi fi votat astăzi. Votează 700.000 de români pe oră”, a spus Relu Fenechiu, care i-a îndemnat pe susținătorii lui Traian Băsescu să iasă la vot pentru a nu-l transforma pe acesta într-o „fosilă politică”.

UPDATE 20.00 Vicepreședintele PNL, Eugen Nicolăescu, l-a somat pe președintele suspendat Traian Băsescu să voteze la referendum și să ceară același lucru și susținătorilor săi.

„Președintele României este primul chemat să respecte Constituția și legile țării. La sugestia lui Traian Băsescu, CCR a obligat să introducă cvorum la referendum. La vremea respectivă, Traian Băsescu a solicitat cetățenilor să se prezinte la vot. Când a văzut că scorul este defavorabil, a cerut să nu se mai prezinte la vot. Altfel Traian Băsescu trebuie să plece de acum acasă”, a spus Nicolăescu.

Potrivi numărătorii paralele a USL, prezența la vot la ora 19.30 a fost de 39,6%, adică aproximativ 7 milioane din cei cu drept de vot.

„Sunt multe acțiuni de intimidare a cetățenilor de a participa la vot. De preoți care servesc cauza PDL și este absolut de neînțeles, primari, consilieri care amenință cetățenii”, a declarat Nicolăescu.

Deputatul PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a spus că prezența redusă a etnicilor maghiar la vot a fost determinată de apelurile premierului ungar Viktor Orban, de cele ale lui Laszlo Tokes si de cele ale PCM.

UPDATE 19.40 „De acum vine valul, iese lumea la vot”, spun liderii USL care se arată optimiști în ceea ce privește îndeplinirea condiției de prezență pentru referendumul de demitere. Potrivit numărătorii paralele a USL, prezența la vot era la ora 19 de aproximativ 37%.

„Avem procentele de la ora 17 de la locale, dar avem două ore în plus pentru vot”, afirmă cei din USL.

UPDATE 17.50 Dacă în cursul dimineții liderii USL se declarau mulțumiți de prezența la vot, după amiază situația s-a schimbat. Astfel dacă dimineața mesajele despre prezență erau „suuper”, după orele prânzului mesajele erau de „îngrijorare” și „se joacă”. Dând vina pe căldură, liderii Uniunii susțin că lumea așteaptă seara pentru a ieși să voteze. Astfel în intervalul 14 – 17, procentul celor care au votat, potrivit numărătorii paralele a USL este de 6%. Astfel, prezența la vot pentru întreaga zi, până la ora 17, a ajuns la 27%.

Printre județele care nu au reușit să mobilizeze electoratul se numără Bistriția Năsăud, mai multe județe din Transilvania, dar și județul Constanța (în special în mediul rural) sau Ialomița.

Comparativ cu alegerile locale, prezența la vot este mai mică cu aproximativ 11 – 12% (raportat la ora 17.00). Pentru a fi validat referendumul de demitere, 9,1 milioane de români trebuie să se prezinte la urne.

UPDATE 14.00 Până la ora 14, aproximativ 20% din ce înscriși pe liste electorale s-au prezentat la referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, susțin cei din USL care citând rezultatele propriei numărători paralele. Bucureștiul se află printre zonele fruntașe, spre deosebire de alegerile locale unde s-a clasat pe ultimul loc. „Estimasem 40% prezență în București”, au spus cei din USL.

Liderii USL au declarat pentru gândul că dintre cei care au votat 90% s-au pronunțat pentru demiterea lui Traian Băsescu.


Potrivit numărătorii paralele efectuate de cei de la USL, prezența la vot la ora 11% era de aproximativ 13,7%. „Prezența este mai bună decât la locale în multe zone, iar în București lumea iese la vot. Nu vrem să demobilizăm lumea cu date prea încurajatoare, vrem ca lumea să iasă la vot în continuare”, au declarat pentru gândul lideri din USL.

„Sunt aproximativ două milioane de voturi la ora 11„, au precizat surse din USL.La numărătoarea paralelă a USL la ora 09.00 prezența la vot era de 4,62%, la ora 10.00 prezența la vot era de 9,14%.

„Este bine. Prezenta este la fel ca la locale, dar mai avem două ore în plus, de la ora 21 la ora 23”, a spus un lider PNL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic