Rețeta ARD în campania electorală: rugăciunile și „hormonul fericirii”

Rețeta ARD în campania electorală: rugăciunile și hormonul fericirii
Publicat: 18/11/2012, 15:14
Actualizat: 08/05/2019, 22:44

După eșecul de la locale, Alianța România Dreaptă și-a găsit o nouă armă de campanie în București: „hormonul fericirii”. Strategia care ar urma să crească serotonina în rândul electoratului a fost ideea Sandrei Pralong, contracandidata la Senat a ministrului USL Ecaterina Andronescu, în Sectorul 3.

„Este dovedit științific că atunci când primești sau oferi un act de bunăvoință crește serotonina, care este hormonul fericirii”, și-a explicat Pralong inițiativa, într-o conferință de presă, la care au fost prezenți și o mare parte dintre candidații ARD din Capitală, arătând că și România este „sfâșiată” de stări de spirit negative, iar românii ar trebui să învețe să sărbătorească tot timpul „Ziua Bunăvoinței”, pentru a crea în societatea din jurul lor „un mediu cât mai prietenos, în care diferendele să fie rezolvate prin amabilitate și dialog”.

Anca Boagiu, candidat ARD la Senat în Sectorul 2, a împărțit iconițe jurnaliștilor prezenți la conferința de presă, precizând că se va ruga pentru ca „inimile să se deschidă pentru a găsi calea dreaptă pentru România”.

Promovarea în acțiunile electorale a „Zilei Bunăvoinței”, a explicat Sandra Pralong, este inspirată dintr-o acțiune similară petrecută în Japonia, în urmă cu 40 de ani, într-un campus universitar cu un grad ridicat de agresivitate și violență în rândul studenților.

„Sărbătoarea aceasta a fost gândită ca un antidot la lipsa de performanță, la o societate care se sfâșie”, a spus Pralong, arătând că sărbătoarea poate fi marcată printr-un concurs de gesturi de amabilitate, generozitate, politețe, zâmbete.

Întrebată dacă mai există cazuri în care această sărbătoare a fost folosită de partide politice în campanii electorale, Pralong a precizat că a vorbit cu colegii săi din Mișcarea Internațională a Bunăvoinței care i-au spus că marcarea acestei zile „nu s-a mai potrivit în cadru electoral”. Ea a prezentat însă exemplul din Singapore, unde guvernul acestei țări a făcut chiar o politică națională din promovarea acestei sărbători.

De asemenea, Iulian Crăciun, candidat ARD din partea Forței Civice la Senat, în Sectorul 4, a spus că această zi trebuie să fie pentru români și una a „toleranței și compasiunii”.

Și democrat-liberala Anca Constantinescu, candidat la Camera Deputaților, a spus că va împărți în această zi în colegiul său invitații la teatru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase