Robert Negoiță face dezvăluiri: Dna. Firea voia să-și facă partid, îmi spunea să mergem împreună. Cum poate să-mi spună mie acum că am trădat PSD, când noi știm bine ce discuții aveam? | Reacția primarului general

Redactor:
Ana Matei

Robert Negoiță a susținut că în anul 2019 Gabriela Firea voia să-și facă un partid propriu, în cadrul căruia i-a propus să se alăture. Tocmai de aceea, criticile referitoare la plecarea din PSD a primarului Sectorului 3 nu-și au locul din partea Gabrielei Firea, susține Negoiță.  

„Doamna Firea se pregătea să-și facă partid, îmi spunea mie să mergem împreună pe un alt drum, pe altceva, că nu se mai poate în PSD”, a declarat primarul sectorului 3 la Digi24.

Robert Negoiță: Voi să facem Partidul Oxigen sau Partidul Verzilor

Robert Negoiță a precizat că această ofertă venea din partea primarului General al Capitalei înainte de alegerile prezidențiale din 2019, când Gabriela Firea nu mai era decât membru simplu în PSD, „înainte să se împace cu dl. Dragnea, să se împace cu dna. Dăncilă și să o recomande ca fiind soluția pentru România. Da, era partidul Oxigen sau Partidul Verzilor, ceva de genul acesta”. „Adică, cum poate să-mi spună mie acum că am trădat PSD, când noi știm bine ce discuții aveam! Nici nu trebuia să-i comunic nimic, pentru că știa care e poziția mea, știa că nu mă regăsesc acolo și nu am ce să caut în echipa aia”, a completat el.

Negoiță a afirmat că unul ditre motivele pentru care a renunțat să mai fie membru al PSD este chiar Gabriela Firea.

„Ce a trebuit să-i comunic așa, mai încetinel, a fost că în acest moment am mai multe motive pentru care eu nu am ce căuta acolo, la PSD. Ce mi-a fost destul de complicat să-i transmit, dar am transmis către conducerea partidului, am transmis către cei care au fost interesați să mă asculte, și anume că în acest moment, principalul argument pentru care eu nu am ce căuta acolo este chiar dumneaei! M-ați auzit foarte bine!”

Robert Negoiță: Partidul m-a trădat pe mine de atâtea ori!

Negoiță acuză că Gabriela Firea a mințit când în cadrul unor declarații publice, când a vorbit depsre el

„Partidul m-a trădat pe mine de atâtea ori! Faptul că astăzi în București suntem conduși așa… Uitați-vă pe toate aparițiile mele publice, nu am zis nimic de rău de doamna Firea, în timp ce dânsa mă cântă pe toate televiziunile, că am trădat, cu niște minciuni foarte sfruntate… Sincer, eu admir oamenii care pot minți așa! Să aflu că i-am făcut eu plângere penală, apropo de trădat. Eu solicit public acel document prin care eu i-am făcut dumneaei plângere penală. Știu să fac plângeri penale. Am făcut multora pe care pur și simplu i-am considerat că sunt în zona asta, dar nu dumneaei. Nu este o chestiune personală. Ce se întâmplă, atunci când stai lângă un om, ajungi să-l cunoști bine, îl știi în circumstanțe diferite și atunci când știi că minte cu o lejeritate dezarmantă, îți dai seama că acea persoană este un om foarte periculos și ideea este să te îndepărtezi, nici într-un caz să te apropii”, a declarat primarul Sectorului 3.

Reacția Gabrielei Firea

Reacția Gabrielei Firea nu a întârziat să apară. Primarul General al Capitalei a precizat că avea gânduri să plece din PSD în contextul în care se afla în conflict cu Liviu Dragnea.

Pentru că atunci când eram în război politic cu domnul Dragnea, care mă eliminase din toate funcțiile de conducere ale PSD și masacrase bugetul PMB, pentru că am semnat scrisoarea în care îi ceream să se retragă, la întrebarea lui Robert: Și cum vei mai candida, pentru că este evident că PSD nu te mai susține cât este Liviu Dragnea președinte?, eu i-am spus că mă gândesc să candidez independent și să colaborez cu un partid ecologist, pe lista căruia să propun și eu consilieri. Variantă politică pe care i-am oferit-o și lui, deci, să mergem împreună. Între timp, dl Dragnea nu mai este președinte PSD, eu am revenit în CEx și BPN PSD, prin urmare este firesc să fiu candidatul Alianței PSD – ALDE – PP USL. Dl. Negoiță a omis să precizeze perioada și contextul ‘faptelor’” , a precizat Gabriela Firea pentru Digi24.

Inchide