România se alătură extremiștilor din Parlamentul European. „Problema țigănească este o problemă a Bruxellesului. Să și-o asume”

România se alătură extremiștilor din Parlamentul European. Problema țigănească este o problemă a Bruxellesului. Să și-o asume
Publicat: 16/07/2015, 14:03

Deși președinta partidului Frontul Național din Franța, Marine Le Pen, s-a evidențiat prin numeroase atacuri la adresa României, în special din cauza imigranților și a romilor, acest lucru nu i-a oprit pe unii români să se alăture mișcării extremiste lansate de ea.

După alegerile europarlamentare din mai 2014, Marine Le Pen a reușit să-și facă și grup politic, Europa Națiunilor și Libertăților. În acest grup tocmai și-a anunțat înscrierea și europarlamentarul Laurențiu Rebega, primul român care face acest pas. Mai mult, el a fost numit chiar vicepreședinte al grupului. Astfel, România a devenit a opta țară care are reprezentanți în ENL.

De altfel, Marine Le Pen s-a și lăudat cu această mutare pe Twitter.

În explicația lui, Laurențiu Rebega susține că grupul ENL reprezintă „un proiect politic plin de provocări”.

„Prin intrarea în grupul politic ENL îmi propun să susțin la aceiași masă, care va fi una a dialogului, în fața celor mai sceptici oameni politici europeni, precum reprezentanții Olandei, Marii Britanii și Italiei, faptul că națiunea română este o forță importantă a Uniunii și în această calitate, cetățenii săi trebuie să se bucure de un tratament egal cu al cetățenilor din țările de adopție, fără a fi permanent stigmatizați. Consider că a sosit momentul în care, la Bruxelles, dincolo de pozițiile politice, de cele mai multe ori antagoniste, generate de paradigmă dreaptă versus stânga, cineva trebuie să se așeze la masa dialogului cu unii din acei politicieni, reprezentanți ai cetățenilor europeni, care îi văd pe români ca fiind inamicii bunăstării lor. Acestora trebuie să le explicăm faptul că națiunea română reprezintă un factor de prosperitate, o plus valoare a uniunii, iar cetățenii ei trebuie tratați ca atare”, a transmis Rebega, printr-un comunicat de presă.

Europarlamentarul susține că transferul său în grupul extremiștilor este în beneficiul României, dorind să „schimbe optica celor sceptici cu privire la români”.

Laurețiu Rebega a candidat, în mai 2014, pe listele PSD-PC-UNPR, fiind membru PC. Acum, el a trecut la Partidul România Unită, condus de Bogdan Diaconu. Contactat de gândul, deputatul PRU susține că grupul european ENL nu este unul extremist, ci naționalist, exact ca partidul pe care îl conduce.

„ENL sunt foarte aproape ideologic de partidul România Unită. Și în România au încercat unii politicieni să numească PRU drept un partid extremist, dar nici nu se pune problema. Noi suntem un partid naționalist, suntem un partid modern, avem un discurs foarte argumentat și ținem cu interesele României”, a declarat Bogdan Diaconu pentru gândul.

În plus, președintele PRU a adăugat că, pe 9 septembrie, va avea o discuție cu membrii grupului, inclusiv cu liderul lor, Marine Le Pen.

„Discuțiile cu Marine Le Pen vor fi strict pentru a obține lucruri cocnrete pentru imaginea românilor în UE. Obiectivul principal este ca partidele naționaliste din UE, care compun acest grup, să găsească punctele comune și să facă diferența între românii care lucrează în UE și țigani”, a spus el.

Întrebat cum o va aborda pe președinta Frontului Național, mai ales în contextul atacurilor făcute de ea și partidul ei la adresa românilor, Bogdan Diaconu a spus că „problema țiganilor este una europeană, nu românească”.

„Doamna Marine Le Pen s-a arătat deschisă să se facă disocierea clară între români și țigani. Problema țigănească este o problemă europeană, nu este o problemă românească, chiar dacă unii încearcă să creeze ideea că țara de origine este România. Țigani sunt și în Ungaria, Bulgaria și în Germania, ca atare este problema Bruxellesului și trebuie să și-o asume”, a adăugat Diaconu.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la...
Gigi Becali a dat tunul imobiliar cu hotelul miliardarului Ioan Niculae! Cum arată „bijuteria” de...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Un șofer repetă o greşeală de mai multe ori pe E85 „DRUMUL MORȚII”. În final...
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Varianta OMICRON, depistată și în ITALIA!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Știrea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort
ȘOC TOTAL la nivel mondial! Adevărul despre varianta care a speriat toată Planeta: Răsturnare totală...
Tulpina Omicron declanșează alertă maximă în România! Nimic nu ne mai protejează
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...