Scandal la Comisia de Sănătate: Parlamentarii AUR au oprit ședința în timp ce se discuta obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. Streinu-Cercel a ieșit din sală

Scandal la Comisia de Sănătate: Parlamentarii AUR au oprit ședința în timp ce se discuta obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. Streinu-Cercel a ieșit din sală
Publicat: 26/10/2021, 18:43

Parlamentarii AUR au intrat peste senatorii din Comisia de Sănătate din Parlament și au întrerupt desfășurarea ședinței în timp ce se discuta despre introducerea obligativității certificatului verde la locul de muncă. 

Senatorii nu începuseră încă ședința când parlamentarii AUR au intrat neinvitați în sală. Profesorul Adrian Streinu-Cercel, aflat printre membrii Comisiei, a părăsit încăperea.

Liderii AUR l-au îmbrâncit pe Senatorul PNL Daniel Fenechiu, cel care era la Comisia Juridică și a încercat să le blocheze accesul în sală.

De ce nu se înregistrează această ședință? Ce voiați să pregătiți? De ce nu aveți camere video?”, a întrebat unul dintre membrii AUR care au întrerupt ședința, potrivit Antena 3.

„Ați văzut cum nu vor ca presa să fie prezentă și nu ne lasă să filmăm la lucrări. Nu pot să voteze cinci oameni pentru ca voi să fiți închiși în case. Îmi pare rău că a fost ținută presa în felul ăsat pe holuri”, a spus George Simion în timpul unei filmări pe care a transmis-o live pe Facebook.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de 25 octombrie 2021, o nouă hotărâre cu privire la stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, accesul în mall va putea fi permis doar pentru persoanele vaccinate anti-COVID sau trecute prin boală, cu unele excepții. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a detaliat, luni, după ședința Executivului, care sunt modificările stabilite prin noua hotărâre de Guvern de adoptare a hotărârii CNSU, aplicabile imediat ce se publică în Monitorul Oficial.

„Accesul în incintele operatoriilor economici care au ca obiect de activitate comercializarea produselor nealimentare să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării sau trecerii prin boală în ultimele 180 de zile, cu excepţia unităţilor farmaceutice dispuse în afara centrelor şi parcurilor comerciale şi a benzinăriilor”, este propunerea CNSU.

De asemenea, o altă propunere presupune „exceptarea de la măsura de interzicere a accesului în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatoriilor economici cu capital public, aplicabilă persoanelor care nu fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau nu prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia