Scandal la Comisia de Sănătate: Parlamentarii AUR au oprit ședința în timp ce se discuta obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. Streinu-Cercel a ieșit din sală

Scandal la Comisia de Sănătate: Parlamentarii AUR au oprit ședința în timp ce se discuta obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. Streinu-Cercel a ieșit din sală
Publicat: 26/10/2021, 18:43

Parlamentarii AUR au intrat peste senatorii din Comisia de Sănătate din Parlament și au întrerupt desfășurarea ședinței în timp ce se discuta despre introducerea obligativității certificatului verde la locul de muncă. 

Senatorii nu începuseră încă ședința când parlamentarii AUR au intrat neinvitați în sală. Profesorul Adrian Streinu-Cercel, aflat printre membrii Comisiei, a părăsit încăperea.

Liderii AUR l-au îmbrâncit pe Senatorul PNL Daniel Fenechiu, cel care era la Comisia Juridică și a încercat să le blocheze accesul în sală.

De ce nu se înregistrează această ședință? Ce voiați să pregătiți? De ce nu aveți camere video?”, a întrebat unul dintre membrii AUR care au întrerupt ședința, potrivit Antena 3.

„Ați văzut cum nu vor ca presa să fie prezentă și nu ne lasă să filmăm la lucrări. Nu pot să voteze cinci oameni pentru ca voi să fiți închiși în case. Îmi pare rău că a fost ținută presa în felul ăsat pe holuri”, a spus George Simion în timpul unei filmări pe care a transmis-o live pe Facebook.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de 25 octombrie 2021, o nouă hotărâre cu privire la stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, accesul în mall va putea fi permis doar pentru persoanele vaccinate anti-COVID sau trecute prin boală, cu unele excepții. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a detaliat, luni, după ședința Executivului, care sunt modificările stabilite prin noua hotărâre de Guvern de adoptare a hotărârii CNSU, aplicabile imediat ce se publică în Monitorul Oficial.

„Accesul în incintele operatoriilor economici care au ca obiect de activitate comercializarea produselor nealimentare să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării sau trecerii prin boală în ultimele 180 de zile, cu excepţia unităţilor farmaceutice dispuse în afara centrelor şi parcurilor comerciale şi a benzinăriilor”, este propunerea CNSU.

De asemenea, o altă propunere presupune „exceptarea de la măsura de interzicere a accesului în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatoriilor economici cu capital public, aplicabilă persoanelor care nu fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau nu prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la...
Gigi Becali a dat tunul imobiliar cu hotelul miliardarului Ioan Niculae! Cum arată „bijuteria” de...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Un șofer repetă o greşeală de mai multe ori pe E85 „DRUMUL MORȚII”. În final...
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Varianta OMICRON, depistată și în ITALIA!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Știrea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort
ȘOC TOTAL la nivel mondial! Adevărul despre varianta care a speriat toată Planeta: Răsturnare totală...
Tulpina Omicron declanșează alertă maximă în România! Nimic nu ne mai protejează
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...