Au nevoie de Certificat verde cei care merg la oficiile poștale să își ridice pensiile? Răspunsul directorului companiei

Au nevoie de Certificat verde cei care merg la oficiile poștale să își ridice pensiile? Răspunsul directorului companiei
Directorul general al Poștei Române (CNPR), Valentin Ștefan, invitat la GÂNDUL FINANCIAR
Publicat: 25/10/2021, 13:02
Actualizat: 25/10/2021, 15:23

Directorul general al Poștei Române, Valentin Ștefan, a răspuns întrebărilor Gândul privind obligativitatea prezentării Certificatului verde la intrarea în oficiile poștale, în contextul în care existau îngrijorări în spațiul public referitoare la vârstnicii care nu și-ar putea încasa pensiile de la ghișeu.

În contextul în care autorități au decis o serie de restricții aplicate persoanelor nevaccinate, în vigoare începând de luni, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română a spus că nu este adevărat că nu se mai poate intra în spațiile Poștei fără Certificat digital UE, așa cum s-a vehiculat în spațiul public.

„Nu este adevărat. Cine vrea să intre în oficiile poștale poate să intre acum. Am citit și noi măsurile luate de Guvern și publicate de curând, și din interpretarea noastră, aceste măsuri nu se aplică companiei. Mă refer la măsurile de restricționare a accesului persoanelor nevaccinate”, a declarat Valentin Ștefan.

„Accesul este nerestricționat”

Directorul general al CN Poșta Română a subliniat că măsurile sanitare sunt în continuare aplicate.

„Evident, noi în continuare luăm toate măsurile necesare pentru a preveni răspândirea bolii, ceea ce înseamnă distanțare socială, se intră doar o persoană în oficiul poștal, avem dezinfectant, măști și așa mai departe. Intră câte o persoană în funcție de mărimea oficiului poștal, practic, o persoană la fiecare ghișeu, deci nu se așteaptă în oficiul poștal”, a precizat Valentin Ștefan.

„Nu se pune problema, accesul este nerestricționat și toată lumea poate să intre să trimită o scrisoare, să își ridice pensia sau cuponul mov”, a subliniat directorul general al Poștei Române.

Care sunt noile restricții aplicate de luni

Noile restricții sunt în vigoare în România, începând de luni, după ce au fost aprobate de Guvern, pe 22 octombrie, la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), pe fondul exploziei cazurilor de COVID-19.

Astfel, se revine la carantina de noapte, în intervalul 22.00 – 05.00, excepție făcând doar persoanele care sunt vaccinate. Magazinele, restaurantele, cafenelele sau cinematografele vor avea program doar până la ora 21.00, în timp ce barurile și cluburile vor fi închise.

Vor avea acces la mall, la restaurant sau la hotel doar persoanele trecute prin boală sau vaccinate, restricție care nu se aplică  la magazinele alimentare și la biserică. De asemenea, va fi obligatoriu Certificatul verde COVID pentru toate persoanele, cu excepția angajaților, pentru intrarea în instituțiile publice.

„Pensionarii care trebuie să ridice pensia, nu vor avea restricții”, a precizat, luni, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, în cadrul briefingului de la finalul ședinței Executivului, când a detaliat excepțiile prevăzute de noua hotărâre de Guvern.

„Prin natura activității sale de furnizor de servicii poștale universale, Poșta Română este exceptată, în conformitate cu art. 12, alin. (8) din Anexa la HG 1130/2021. de la prevederile Hotărârii pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Toate aceste măsuri sunt luate pentru a proteja sănătatea dumneavoastră și pe a colegilor noștri. Împreună, cu responsabilitate și conformare, vom pune capăt pandemiei”, a transmis ulterior compania, printr-un comunicat de presă.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult
Lovitură cruntă primită de Anamaria Prodan. La aşa ceva chiar nu se aştepta. Primele declaraţii
Câte clase are Mihai Petre, de fapt. Îți vei schimba radical părerea despre celebrul dansator
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
Sfinxul şi Babele sunt în judeţul Dâmboviţa. Prahova a pierdut în primă instanţă procesul ce...
Mașina care seamănă IZBITOR de mult cu Dacia a ajuns pe ALIBABA. Preț + FOTO
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cercetătorii avertizează China asupra unui focar colosal de COVID dacă va adopta strategia SUA
Cununie-șoc în Iași. Cu cine s-a măritat Valentina, tânăra de 26 de ani din imagine
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Un AN de PUȘCĂRIE, după ce a AGRESAT doi POLIŢIŞTI
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie pentru românii care se întorc din aceste ţări. Noua listă roşie. Se aplică...
Cea mai cumplită veste pentru România a venit acum: "Rezultatele vor fi catastrofale!" Tocmai s-a...
Kamara îl spulberă pe Reghecampf. Dezvăluiri fără perdea despre iubita antrenorului și un apel urgent
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...