• Publicat:
Politică

Schimbări la nivel înalt: Florin Roman și Daniel Fenechiu, favoriți ca lideri ai grupurilor PNL din Parlament / Noul lider al deputaților PNL: Trebuie să asigurăm majoritatea pentru guvernul Orban

Schimbări la nivel înalt: Florin Roman și Daniel Fenechiu, favoriți ca lideri ai grupurilor PNL din Parlament  / Noul lider al deputaților PNL: Trebuie să asigurăm majoritatea pentru guvernul Orban
Noul lider al deputaților PNL, Florin Roman, spune că va avea o colaborare bună cu toți parlamentarii care au votat instalarea guvernului Orban și că, în continuare, trebuie asigurată majoritatea pentru guvern.

Florin Roman, noul lider al deputaților PNL: Trebuie să asigurăm majoritatea pentru guvernul Orban

„În calitate de lider de grup al deputaților PNL trebuie să continui munca făcută foarte pragmatic și eficient de Raluca Turcan și împreună cu echipa PNL să continuăm lupta cu PSD în Parlament, pentru că aici sunt aceeași pesediști cu care am luptat in ultimii trei ani! Tot împreună trebuie să asigurăm majoritatea pentru guvernul Orban! Sunt convins că voi avea o colaborare foarte bună cu toți parlamentarii care au votat pentru instalarea guvernului Orban și cu cei care ni se vor alătura! Pentru ca vor veni și alții alături de noi!”, a spus, marți, într-o declarație de presă, Florin Roman.

 

PNL a anunțat că Florin Roman a fost propus lider al grupului deputaților liberali

Florin Roman a fost nominalizat de PNL pentru a prelua conducerea grupului partidului la Camera Deputaților, în locul Ralucăi Turcan, iar vicelider va fi Cezar Preda, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

„Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților a decis astăzi, 12 noiembrie 2019, prin vot, că îl va propune pentru funcția de lider al Grupului parlamentar pe deputatul Florin Roman, în locul deputatului Raluca Turcan ce ocupă funcția de vicepremier în Guvernul României. De asemenea, echipa de vicelideri va fi completată cu deputatul Cezar Preda”, au transmis reprezentanții PNL, într-un comunicat de presă remis, marți, Mediafax.

De asemenea, propunerea grupului pentru funcția de președinte al Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului este deputatul Angelica Fădor. Această decizie vine ca urmare a faptului că deputatul Florin Roman este nominalizat pentru a prelua conducerea grupului.

Totodată, „grupul parlamentar al PNL a decis ca pentru funcția de președinte al Comisiei pentru transporturi și Infrastructură să fie nominalizat deputatul Marius Bodea, iar pentru cea de secretar al Comisiei să fie nominalizat deputatul Vasile Cristian Achiței. Hotărârea de nominalizare a unui nou președinte al Comisiei vine după ce deputatul Lucian Bode a devenit membru al Guvernului”, conform sursei citate.

Grupul parlamentar al PNL a votat, marți, și ca deputații Sorin Bumb, Nicolae Giugea și Tudorița Lungu să ocupe funcțiile de vicepreședinți alocate în următoarele comisii parlamentare: comisia pentru industrii și servicii, comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice și, respectiv, comisia pentru mediu și echilibru ecologic.

În plus, pentru funcția de secretar al comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice a fost nominalizat deputatul Vasile Gudu, conchide sursa menționată.

De asemenea, Daniel Fenechiu îl va înlocui pe Florin Cîțu, ca lider al grupului PNL în Senat, au spus surse din partid, pentru Mediafax. Deciziile ar urma să fie anunțate în plenurile Parlamentului, după 24 noiembrie, deoarece până la alegerile prezidențiale nu se vor mai reuni cele două Camere, au explicat sursele citate.

Modificările în ceea ce privește liderii de grup vin după ce Raluca Turcan a devenit vicepremier în Cabinetul Orban, iar Florin Cîțu ministru al Finanțelor.

De asemenea, Alina Gorghiu ar putea fi propunerea PNL pentru funcția de președinte al Senatului, potrivit surselor menționate. Liberalii nu se grăbesc însă cu o mișcare în acest sens și așteaptă decizia CCR în cazul sesizării privind alegerea lui Teodor Meleșcanu la șefia forului legislativ.

 

Inchide