Scrisoare deschisă a lui Eugen Tomac adresată PNL: Piedone este noul agent electoral al partidului?

Scrisoare deschisă a lui Eugen Tomac adresată PNL: Piedone este noul agent electoral al partidului?
Scrisoare deschisă a lui Eugen Tomac adresată PNL: Piedone este noul agent electoral al partidului?

”Vă adresez această scrisoare pentru a vă solicita public câteva clarificări. O fac în calitate de cetățean al Municipiului București, oraș condus la această oră de către un lider al PNL. Din funcția de primar general interimar al Capitalei, domnul Sava candidează la Primăria Sectorului 4, iar răspunderea politică pentru activitatea domniei sale în această perioadă pare a fi asumată de PNL.
După cum cunoașteți, acesta își desfășoară activitatea electorală braț la braț cu Cristian Popescu Piedone, cel care nu a putut candida el însuși, fiind contestat de către un grup de cetățeni revoltați de modul în care fostul primar a gestionat un caz dramatic. Pentru foarte mulți dintre aceștia, insistența lui Piedone de a reveni în fruntea Sectorului 4 este considerată ofensatoare. PNL face, însă, din acesta un agent electoral”, spune Tomac, candidat al PMP la Primăria sectorului 1.

El îi acuză pe liberali de ”joc duplicitar”.

”Deși jocul duplicitar definește cum nu se poate mai potrivit acțiunile PNL și, implicit, ale dumeavoastră, în calitate de conducători ai acestei formațiuni, vă adresez rugămintea de a trata, totuși, această scrisoare cu seriozitate și responsabilitate și de a răspunde în termeni cât mai exacți. Au rămas mai puțin de două săptămâni până la încheierea acestei campanii electorale, timp în care aveți șansa de a demonstra corectitudine și respect față de cetățenii Bucureștiului”, concluzionează Tomac.

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 4, Răzvan Sava, a declarat dumnică, pentru MEDIAFAX, că își continuă campania susținut de Cristian Popescu Piedone, afirmând că nu există nicio hotărâre definitivă care să spună că acesta ar trebui să plătească pentru ceva. ”Am mers și ne-am întâlnit cu foarte multă lume. Ne-am amintit și noi de copilarie”, a declarat candidatul PNL la Primăria Sectorului 4, Răzvan Sava, pentru MEDIAFAX, întrebat dacă a avut o acțiune electorală sâmbătă, alături de Cristian Popescu Piedone, în Orășelul copiilor în cadrul căreia cei doi au apărut pictați pe față – Piedone ca Shrek (cu numele lui Sava scris pe frunte, n.r.), iar Sava ca Wolverine (cu Pie scris pe frunte, n.r.).

Întrebat dacă își continuă campania pentru alegerile locale susținut de Piedone, în ciuda afirmațiilor conducerii PNL, care a spus că acestă strategie electorală a luat sfârșit, Sava a afirmat că nu poate renunța la susținerea unui alegător din sectorul 4.

”Ne-am întâlnit, fiind un sector relativ mic, fiind pe locul patru, cinci, din București, inevitabil și dânsul își face campanie și noi, liberalii, ne facem campanie. Ne-am întâlnit în Parcul Tineretului acolo s-au întâlnit cele două grupuri și am mers împreună. Încă am susținerea dânsului (…) nu pot să renunț la susținerea unui alegător din sectorul 4”, a afirmat Răzvan Sava.

Întrebat de ce acceptă susținerea lui Cristian Popescu Piedone în contextul în care PNL a cerut demisia Guvernului Ponta după tragedia din Colectiv, spunând ”corupția ucide”, Răzvan Sava a argumentat că nu există nicio hotărâre definitivă a instanței care să spună că Piedone ”trebuie să plătească pentru anumite acțiuni”.

„Este vreo hotărâre definitivă dată de instanță că Piedone trebuie să plătească pentru anumite acțiuni? Deocamdată Cristian Popescu Piedone este un locuitor al sectorului 4, un alegător din sectorul 4, întâmplător face parte dintr-un partid care nu are candidat la primăria sectorului 4”, a susținut liberalul.

Sava a subliniat că este opțiunea lui Piedone să voteze unul dintre candidații la Primăria sectorului 4. ”Este în opțiunea dansului să voteze cu unul dintre candidați, se pare că eu întrunesc toate punctele pe care dânsul le vede într-un candidat și atunci am susținerea dânsului. Nu știu să existe vreo hotărâre definitivă în ceea ce îl privește”, a fost de părere Sava.

Inchide