Ședința CSAT s-a încheiat, după două ore și jumătate. Iohannis: „Defrișările ilegale sunt o problemă de securitate națională”

Redactor:
Catalina Mihai
Ședința CSAT s-a încheiat, după două ore și jumătate. Iohannis: „Defrișările ilegale sunt o problemă de securitate națională”
Ședința CSAT, care a avut pe ordinea de zi mai multe subiecte, între care defrișările ilegale ale fondului forestier național, Strategia Națională de Apărare a Țării, evoluțiile din Ucraina, s-a încheiat.

Ședința CSAT a durat aproximativ două ore și jumătate.

În declarațiile de presă care au urmat reuniunii consiliului, președintele Iohannis a descris defrișările ilegale drept o problemă de securitate națională.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale difuzat luni, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului au fost incluse tematici referitoare la: Strategia Națională de Apărare a Țării; activitatea desfășurată de către instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale în anul 2014 și principalele obiective pentru anul 2015; forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, în anul 2016; proiectul Planului-cadru pentru continuarea procesului de restructurare și modernizare a Armatei României în anul 2015; programul privind transformarea, dezvoltarea și înzestrarea Armatei României până în anul 2027 și în perspectivă; implementarea deciziilor Summitului NATO din 2014.

O altă temă a ședinței CSAT s-a referit la stadiul programului de înzestrare a Forțelor Aeriene cu avion multirol.

Pregătirea Consiliului European din iunie 2015 pe dimensiunea politicii de securitate și apărare comună a figurat, de asemenea, pe ordinea de zi a CSAT.

Alte tematici incluse pe ordinea de zi a ședinței CSAT au vizat „evoluțiile din Ucraina: impactul asupra regiunii extinse a Mării Negre, inclusiv conflicte prelungite”, „Republica Moldova în noua ecuație regională. Opțiuni privind integrarea europeană versus orientare euroasiatică”.

„Defrișările ilegale ale fondului forestier național. Impact și măsuri ferme de stopare a acestui fenomen” a reprezentat, de asemenea, una dintre temele ședinței Consiliului.

CSAT urma să mai discute și legat de „demersuri pentru realizarea interconectării rețelelor electrice și de gaze naturale din România și Republica Moldova” sau „managementul deșeurilor nucleare la Centrala Nuclearelectrică Cernavodă”.

„Pe timpul ședinței vor fi abordate și alte subiecte de interes pentru securitatea națională”, se mai arăta în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în a doua jumătate a lunii mai, că a fost definitivată ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT, care cuprinde și tema defrișărilor ilegale, precizând că până la ședință toate instituțiile abilitate trebuie să prezinte materiale care să ofere „o imagine mai clară” asupra amplorii acestui fenomen.

„Lucrurile au evoluat, nu mai sunt doar la nivel de intenție. Am avut săptămâna trecută o discuție cu premierul despre ordinea de zi pentru următoarea ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, procedură legală, și am definitivat ordinea de zi pentru următoarea ședință a CSAT. Astfel, ea conține o analiză a situației în domeniu și până la această ședință așteptăm materiale de la toate institițiile abilitate pentru a avea o imagine mai clară asupra amplorii și pagubelor produse de defrișările ilegale”, declara atunci Iohannis, răspunzând unei întrebări privind Codul Silvic și subiectul defrișărilor ilegale.

Ședința CSAT vine la o zi după consultările pe care președintele le-a convocat pe tema Strategiei Naționale de Apărare a Țării.

Tags:
BOMBĂ în Liga I. Constantin Budescu revine în TOP şi semnează cu un alt club...
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
FOTO. Anna Lesko, ipostaze incendiare cu Bogdan Mocanu! S-a lăsat pipăită de bărbat în timp...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
Un bodyguard al lui Putin s-a sinucis în timpul programului de muncă. De ce ar...
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
WOW! Ce salarii primesc angajații Dacia. Iată cât poți câștiga dacă vei lucra la Mioveni
Barul lui Bobiță din Las Fierbinți e istorie? De ce nu mai are PRO TV...
Tzancă Uraganu dă replica după ce și-a maltratat soția
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cine este românul care vinde cu 2.000 de dolari un litru din cea mai iubită...
Detoxifierea organismului în 6 pași
Inchide