ȘEDINȚĂ DE GUVERN. Premierul Orban: Sunt convins că prin acest plan de relansare economică vom reuși să asigurăm o dezvoltare accelerată a României! Toată lumea să știe la ce să se aștepte de la acesta

ȘEDINȚĂ DE GUVERN. Premierul Orban: Sunt convins că prin acest plan de relansare economică vom reuși să asigurăm o dezvoltare accelerată a României! Toată lumea să știe la ce să se aștepte de la acesta
Guvernul a hotărât prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile / Sursă Foto: Guvernul României
Publicat: 01/07/2020, 11:55
Actualizat: 05/08/2020, 12:06

La ora 11:00 este convocată ședința de astăzi a Guvernului. Pe agenda Guvernului se află un proiect de ordonanță de urgență de completare a Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, referitor la reducerea vârstei de pensionare pentru unele categorii de persoane. 

„Ați făcut un lucru extrem de benefic și util. Acest plan va schimba strategia de dezvoltare a României, va schimba viziunea asupra modului în care România trebuie să se dezvolte, să se modifice, să își crească competitivitatea pe plan internațional și sunt convins că prin acest plan vom reuși să asigurăm o dezvoltare accelerată a României, o creștere economică care să fie bazată pe piloni sustenabili”,  declară premierul României în debutul ședinței de Guvern.

„I-am spus Reclădim România, dar de fapt o modernizăm”, a declarat prim-ministrul

De asemenea, premierul Ludovic Orban le-a solicitat miniștrilor să finalizeze toate proiectele de acte normative necesare pentru implementarea tuturor măsurilor care sunt prevăzute în program.

„Ministerul Finanțelor, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul de Externe, trebuie să fie implicați în continuarea în asigurarea adoptării deciziilor favorabile României la nivel european și în toate procedurile care trebuie derulate la nivel european: de la schemele de ajutor de stat, la toate procedurile necesare pentru accesarea fondurilor europene care vor fi la dispoziția României.

De asemenea, domnule ministru Cîțu, identificarea de resurse suplimentare, de la finanțatori instituționali, pentru a putea să asigurăm suportul financiar pentru acest program ambițios.

Până la sfârșitul săptămânii toate proiectele de acte normative trebuie elaborate și transmise pe circuitul de avizare al ministerelor, astfel încât, într-un termen de maxim o lună să avem toate instrumentele pentru punerea în practică a programului de investiții și de relansare economice. I-am spus Reclădim România, dar de fapt o modernizăm”,  a mai precizat Ludovic Orban.

Programul de relansere economică – prezentat public alături de Klaus Iohannis

Premierul a anunțat faptul că proiectul de relansare a economiei României va fi prezentat în mod public, alături de președintele Klaus Iohannis.

„De asemenea, astăzi va fi prezentat public programul, alături de noi va fi domnul președinte al României care a fost partenerul nostru în toată această perioadă și alături de care am putut să punem la punct un plan economic atât de ambițios care va da rezultate și va fi performant. Miniștrii care au de prezentat programe sectoriale să fie pregătiți astfel încât să îi putem informa corect pe toți cetățenii români, pe toate companiile din România, toate organizațiile non-guvernamentale. De asemenea, vor fi prezenți la eveniment și reprezentanții misiunilor diplomatice… Să creăm o predictibilitate, să știe toată lumea la ce să se aștepte de la acest program economic”, a anunțat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Adversarii politici au încercat o campanie de instigare a părinților!

„Am văzut o interpretare rău-voitoare a intervenției mele legate de Ministerul Educației. Vreau să felicit Ministerul Educației atât echipa de conducere a ministerului, cât și inspectoratele școlare, cât și zecile de mii de cadre didactice care au fost implicate în organizarea examenului de evalure și cel de bacalaureat. Am fost confruntați timp de două luni de zile cu o campanie mizerabilă din partea adversarilor noștri politici, o companie de diseminare de informații false despre aceste examene. O campanie prin care s-a încercat chiar să fie instigați părinții să nu își mai lase copii să vină la exmane,e cu toate astea, examenele s-au desfășurat în condiții extraordinare”, a mai explicat premierul.

Știre inițială

Un memorandum care va fi discutat în şedinţa de miercuri este cel privind „Deschiderea unui punct de trecere la frontiera dintre România şi Ungaria, între localităţile Borş (România) şi Nagykereki (Ungaria), în sectorul de interconectare a autostrăzilor A3 şi M4”, potrivit comunicatului emis de SG al Guvernului.

Proiecte de acte normative în ședința de Guvern

De asemenea, Guvernul are pe ordinea de zi proiecte de hotărâre privind infrastructura.

În acest sens este proiectul de hotărâre privind aprobarea amplasamentului şi a declanşării procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere aflat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional „Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov – Simeria, componentă a Coridorului Rin-Dunăre, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, tronsonul Braşov – Sighişoara”, subsecţiunea 2 Apaţa – Caţa, de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale Homorod, Ormeniş şi Racoş – judeţul Braşov şi proiectul de hotărâre privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Autostrada Sibiu Piteşti” Secţiunea 4, aflate pe raza localităţilor Tigveni şi Curtea de Argeş din judeţul Argeş.

Alte proiecte de hotărâre aflate pe agenda Executivului se referă la transmiterea unei părţi din imobilul 2542, aflat în domeniul public al statului, din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în administrarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, pentru Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la aprobarea închirierii unor părţi din imobilele 974 şi 1108 aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, precum şi la aprobarea unor modificări în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului aflate în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, situate în judeţele Prahova, Dâmboviţa, Braşov, Alba, Constanţa şi municipiul Bucureşti.

Un alt proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi este cel privind actualizarea valorii de inventar a unui imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” Braşov (UM 0758 Braşov), precum şi proiectul de hotărâre privind actualizarea valorii de inventar şi a adresei poştale a unor imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ilfov (Unitatea Militară 0596 Bucureşti).

De asemenea, Guvernul discută şi proiectele de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 pentru Societatea Comercială CONVERSMIN S.A. aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri şi privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unui imobil şi darea acestuia în administrarea Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Vrancea pentru Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Panciu, precum şi privind trecerea unui teren din domeniul privat al statului în domeniul public al statului şi înscrierea acestuia şi a construcţiei edificate pe teren în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea acestora în administrarea Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Satu Mare.

Executivul mai are pe ordinea de zi şi un proiect de hotărâre privind organizarea şi funcţionarea Institutului Naţional de Administraţie, proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea unor anexe la Hotărârea Guvernului nr. 540/2000 privind aprobarea încadrării în categorii funcţionale a drumurilor publice şi a drumurilor de utilitate privată deschise circulaţiei publice, precum şi proiectul de hotărâre privind aprobarea licenţei de concesiune nr. 16.203/2013 a activităţii miniere de exploatare a apei minerale naturale (necarbogazoase) în perimetrul Barnar Vest, judeţul Suceava, încheiată între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi Societatea Comercială Carpathian Springs S.A..

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Cum transformi Dacia Duster în rulotă cu bani puțini - GALERIE FOTO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?