ȘEDINȚĂ LA GUVERN. Avertismentul lui Klaus Iohannis: „Lumea se aşteaptă la un recul în economie. Pregătim un plan de măsuri”

Redactor:
Gândul
ȘEDINȚĂ LA GUVERN. Avertismentul lui Klaus Iohannis: „Lumea se aşteaptă la un recul în economie. Pregătim un plan de măsuri”
Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban, înainte de discuția privind impactul economic al epidemiei de coronavirus

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la şedinţa de miercuri a Grupului de Lucru Interinstituţional pentru evaluarea impactului economic, financiar şi bugetar asupra României, generat de efectele COVID-19 la Palatul Victoria.

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că „lumea se aşteaptă la un recul în economie” după ce se termină criza legată de coronavirus şi că este în pregătire un plan de măsuri.

„E foarte clar şi asta am aflat de la ceilalţi lideri europeni, că lumea se aşteaptă la un recul în economie după ce se termină criza de coronavirus. (…) Noi nu vrem să pierdem timpul şi deja pregătim un plan de măsuri”, a spus Iohannis, la Palatul Victoria. Iohannis prezidează prima reuniune a Grupului de Lucru Interinstituţional pentru evaluarea impactului economic, financiar şi bugetar asupra României generat de efectele COVID-19 (GLI-ECOROM).

Klaus Iohannis a indicat că ministrul interimar de Finanţe, Florin Cîţu, l-a asigurat că nu vor fi problemele cu plăţile.

Dacă vă uitaţi la televizor şi vedeţi politicieni care dau sfaturi la toată lumea şi le ştiu pe toate, eu vă sfătuiesc să schimbaţi canalul. Luaţi sfaturi de la autorităţi, care sunt pe fază” – Klaus Iohannis, la ședința GLI-ECOROM

„Ceva urmări vor fi, chiar dacă am aflat că ministrul Finanţelor s-a pregătit foarte bine pentru această situaţie. M-a asigurat, astăzi, la Cotroceni, când am avut discuţia noastră, că nu vor fi niciun fel de probleme cu plăţile în următoarele luni, dar, sigur, pe la mijlocul anului se va trage linie, se va face cu siguranţă o evaluare şi atunci, la momentul respectiv, vreau să ştiu că avem deja măsurile fie în curs, fie pregătite pentru a putea merge bine mai departe”, a explicat Iohannis.

Klaus Iohannis a lăsat să se înţeleagă că nu va declara stare de urgenţă în România ca urmare a actualei situaţii privind epidemia de COVID-19.

„Dacă vă uitaţi la televizor şi vedeţi politicieni care dau sfaturi la toată lumea şi le ştiu pe toate, eu vă sfătuiesc să schimbaţi canalul. Luaţi sfaturi de la autorităţi, care sunt pe fază”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis cânt a fost întrebat de jurnalişti dacă va ţine cont de declaraţiile mai multor politicieni care au cerut instituirea stării de urgenţă în România.

Iohannis, la Guvern —- https://bit.ly/2TXCi9K

Iohannis, la Guvern pe tema coronavirusului — https://bit.ly/2TXCi9K

Publicată de Gandul pe Miercuri, 11 martie 2020

Inchide