Senatorul PC, Cristiana Anghel: „Gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă, prin absurd, cei din DNA ar înnebuni și ar hotărî ca într-o săptămână să aresteze 200 de parlamentari fără să mai aibă nevoie de avizul nostru!”

Redactor:
Marian Sultănoiu
Senatorul PC, Cristiana Anghel: „Gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă, prin absurd, cei din DNA ar înnebuni și ar hotărî ca într-o săptămână să aresteze 200 de parlamentari fără să mai aibă nevoie de avizul nostru!”
Cristiana Anghel, prinsă între bugetul DNA și „inviolabilitatea" senatorilor, se arată pereocupată de ceea ce s-ar putea întâmpla dacă, prin absurd, procurorii Direcției Naționale Anticorupție și-ar pierde mințile și ar hotărî ca, într-o săptămână, să aresteze 200 de parlamentari, fără să mai aibă nevoie de avizul acestora. „Nu s-ar schimba, pur și simplu, echilibrul politic doar pentru că niște oameni vor să facă asta?", s-a întrebat, retoric, senatorul PC.

Încercând să aflam ce se „ascunde” în spatele declarației senatorului PC, Cristiana Anghel, care spunea marți, în cadrul dezbaterii pe proiectul de buget al Senatului -2015, că „Noi mărim bugetul DNA, mărim bugetul ANI, îl dublăm, îl triplăm și după aceea ne mirăm de ce se întâmplă”, gândul a contactat-o pe doamna Anghel pentru a-i cere mai multe lămuriri.

În context, senatorul conservator a detaliat că problema nu a fost pusă la modul în care s-a înțeles inițial, și că, de fapt, a încercat să atragă atenția asupra unor situații nefirești de care se lovește în activitatea zilnică: șoferi ai Senatului cu salarii mici, lipsa acută a consumabilelor, precum și a obiectelor de igienă elemntară – săpun și hârtie igienică.

„S-a ajuns într-un stadiu… Totuși, în Senatul acela lucrează niște demnitari. Ați mers la WC-urile de sus, ca să vedeți că nu există săpun și hârtie igienică? V-ați uitat la mașinile cu care mergem noi de obicei? Și, stați puțin, nu avem toți senatorii câte o mașină. Este o mașină de la dispecerat cu care suntem duși, și pe care o așteptăm în barul Senatului, câte o jumătate de oră, câte o oră, ca să ne putem duce acasă. Și dacă nu avem mașină, mergem cu taxiul. Dumneavoastră vi se pare normal să mergem cu taxiul? Și nu vorbesc că plătesc, dar vorbesc despre siguranța demnitarului”, a explicat Cristiana Anghel.

Senatorul PC este, în aceeași măsură, foarte supărat pentru că s-a stricat imaginea demnitarului. „S-a ajuns la o fază în care, pentu câțiva inși care au făcut prostii – prostii, puțin spus -, care au furat, care… suntem, cu  toții, discreditați”, spune Cristiana Anghel.

Senatorul susține, însă, că nu le poartă pică celorlalți parlamentari, indiferent de culoarea lor politică. „Pe mine nu mă interesează lupta politică, nu mă interesează underground-urile. Pe mine mă interesează să fac ce am promis. Și am promis pensii la militari, am promis salarii decente, am promis că reîinființăm spitale, am promis că anulăm toate legile asumate de Boc, am promis că facem o reformă în Justiție”.

În privința Jutiției, a DNA mai ales, Anghel și-a exprimat o îngrijorare majoră.

„Cinstit vă spun, exact ca și la noi, nu poți să spui că toți judecătorii și toți procurorii sunt niște nemernici și niște nenorociți. Dar printre ei există și oameni de acest fel – dovadă, faptul că o parte dintre ei sunt condamnați și sunt în închisoare. Și atunci, nu-i ridicăm pe unii în slăvi și pe alții îi lăsăm așa! Gândiți-vă, vă rog frumos, totuși – că asta mă deranjează pe mine grozav – cum s-a făcut marele tam-tam pe imunitatea noastră, a parlamentarilor. Și, în primul rând, că nu este imunitate, ci inviolabilitate. Gândiți-vă că senatorii nu ar avea acest statut și – prin absurd -, cei din DNA ar înnebuni și ar hotărî ca într-o săptămână să aresteze 200 de parlamentari fără să mai aibă nevoie de avizul nostru. S-ar schimba, pur și simplu, echilibrul politic doar pentru că niște oameni vor să facă lucrul acesta?” s-a întrebat retoric Cristiana Anghel. 

Femeia devenită vedetă peste noapte în România, nevoită să facă videochat! "Nu mi-aş face vreodată...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Fiul unui mare lider PSD a vrut să se arunce de pe pod! Momente uluitoare...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Cum controlăm noua tulpină de coronavirus? Explicațiile unui medic pneumolog
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
SINGURUL loc de pe glob în care Rusia și SUA trăiesc în COMPLETĂ armonie și...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Lidl România, veste mare pentru toți clienții. Ce se întâmplă în 2021 cu magazinele
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide