Șerban Nicolae, despre bugetarii nemulțumiți de Legea salarizării: „Nu sunt ținuți cu lanțuri în sistem”

Redactor:
Dana Stanila
Șerban Nicolae, despre bugetarii nemulțumiți de Legea salarizării: „Nu sunt ținuți cu lanțuri în sistem”
Bugetarii nemulțumiți de legea salarizării nu "vor fi obligați, ținuți cu lanțurile de un salariu nejustificat de mic în sistemul bugetar",având "libertatea de a alege calea activității private", a adeclarat miercuri președintele Comisiei juridice a Senatului, Șerban Nicolae (PSD).

„În general, nemulțumirile celor cu salarii foarte mari mă lasă rece. Există funcționari și în aparatul Senatului care au venituri lunare mult mai mari decât un senator. Nu știu cât de nemulțumiți ar fi cei cu salarii foarte mari, cât de justificate ar fi aceste nemulțumiri, dar probabil nu neapărat în presiuni, ci mai degrabă în piedici de întârziere a unei soluții echitabile și generale s-a produs până acum. O să vedem în perioada următoare cine este cel nemulțumit și cum ar justifica nemulțumire. Avem, uitați am zis de procurorul general care are un venit cam de cinci ori cât un parlamentar. Nu-mi dau seama dacă muncește de cinci ori mai mult sau are o importanță de cinci ori mai mare sau un procuror general al României face cât cinci parlamentari, dar foarte puțină lume e interesată de cât câștigă procurorul general, dar foarte multă lume spune că parlamentarii câștigă prea mult. Dacă există funcționari nemulțumiți sau demnitari nemulțumiți au libertatea de a alege calea activității private. Sunt convins că sunt persoane cu o competență deosebită care față tuturor rigorilor economiei de piață, au și performanță, și calitate, și competitivitate. Nu cred că vor fi obligați, ținuți cu lanțurile de un salariu nejustificat de mic în sistemul bugetar”, a declarat senatorul PSD Șerban Nicolae.

Senatorul a făcut referire și la salariile parlamentarilor și miniștrilor.

„Nu semnează condica. Obligația este permanentă, conduita în spațiul public ar trebuimai spus să fie raportată la acest statut. Și eu cred că salarizarea și la parlamentari și la miniștri și la alte funcții importante din stat, și la procurori și la polițisti, mă refer la funcțiile de conducere, ar trebui să fie una echilibrată, în așa fel responsabilitatea pe care o are fiecare să nu se regăsească neapărat într-un raport bazat pe salariu. Indemnizația ține de veniturile personale raportate de funcții, nu la necesitățile funcției sau la beneficiul pe care funcția îl aduce societății”, a mai spus senatorul PSD.
 

Inchide