Nicușor Dan, susținut de PNL pentru Primăria Capitalei. Ludovic Orban: Am încredere deplină în el!

Nicușor Dan, susținut de PNL pentru Primăria Capitalei. Ludovic Orban: Am încredere deplină în el!
Nicușor Dan
Publicat: 27/02/2020, 10:38
Actualizat: 27/02/2020, 12:30

Nicușor Dan a bătut palma cu PNL, partid care urmează să îl susțină în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei.

„PNL a efectuat o cercetare sociologică amplă, a rezultat că toți candidații PNL au șansa de a câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei, dar nu avem această garanție. În urma discuțiilor cu Nicușor Dan, mai multe discuții care au vizat problematica Bucureștiului, mai multe discuții, am luat decizia de a-l propune pe Nicușor Dan ca și candidat la Primăria Capitalei, susținut de PNL. În zilele următoare voi susține această propunere în fața PNL București, în fața BPN al PNL. Obiectivul nostru fundamental este de a asigura o guvernare locală a Bucureștiului care să ofere soluții pentru problemele majore ale orașului. Am convingerea că Nicușor Dan este cel mai potrivit candidat pentru cele două obiective majore: acela de a elibera Bucueștiul de PSD, respectiv de a asigura o bună guvernare a Bucureștiului”, a declarat Ludovic Orban.

„Nu am avut nicio negociere politică cu Nicușor Dan, singurele discuții au fost legate de soluțiile pentru București. PNL face un fel de sacrificiu pentru că renunță la voința de a avea un candidat propriu. Dar acest sacrificiu este făcut pentru un candidat în care eu am o încredere deplină. Nicușor Dan are sprijinul USR București, iar pentru mine este fundamental ca în București să se producă o schimbare profundă”, a adăugat Orban.

„Nu i-am solicitat să se înscrie în PNL tocmai pentru a menține această posibilitate, ca el să beneficieze de susținerea celorlalte formațiuni de dreapta. În toate sectoarele, avem garanția că putem câștiga, mai puțin în sectorul 3. Nu exclud nicio formulă de alianță cu partenerii noștri cu care am purtat bătălii în ultimii ani. Am garanția că PNL va câștiga Primăria Capitalei, indiferent de formula care îl va susține”, mai precizat Orban.

„Cred că în 2012 am încălcat disciplina de partid și am votat cu un candidat independent”, a mărturisit Orban.

Negocieri eșuate cu PLUS

Înțelegerea dintre Nicușor Dan și PNL vine la finalul mai multor luni de discuții și după eșuarea negocierilor dintre USR și PLUS privind stabilirea unui candidat comun. Cele două formațiuni nu au reușit să ajungă la un consens asupra modalității prin care să fie ale candidatul comun dintre Nicușor Dan și Vlad Voiculescu – alegeri primare, varianta propusă de Voiculescu, sau sondaje, variante pentru care a insistat Dan, precizează aceleași surse.

Și PMP l-ar susține

Marți, PMP a anunțat că l-ar susţine pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei, dacă toate partidele de dreapta ar face un front comun în acest sens, scria MEDIAFAX. Joi, liderul PMP, Eugen Tomac, și-a reafirmat intenția de a susține un candidat comun al Dreptei pentru București.

Ce se întâmplă cu Vlad Voiculescu?

În condițiile în care Nicușor Dan a obținut susținerea PNL, candidatura lui Vlad Voiculescu din partea PLUS la Primăria Capitalei stă sub semnul întrebării. Partidul lui Cioloș are o susținere teoretică în București, dar imcomparabilă cu cea asigurată de USR și PNL pentru Dan.