Tăriceanu: Nu fac parte din Inițiativa România Liberală, atitudinea lui Antonescu e deplorabilă

Tăriceanu: Nu fac parte din Inițiativa România Liberală, atitudinea lui Antonescu e deplorabilă
Publicat: 22/04/2013, 16:51
Actualizat: 30/07/2014, 08:57

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu face parte din Inițiativa România Liberală, însă atitudinea președintelui PNL, Crin Antonescu, față de acest proiect i se pare „deplorabilă”, deoarece vizează o inițiativă „esențialmente democratică”.

Tăriceanu a fost întrebat cum vede perspectiva ca membrii PNL implicați în Inițiativa România Liberală să fie excluși din partid, dacă se numără între inițiatorii acestei platforme și dacă își asumă o sancțiune de excludere din PNL.

„Mi se pare deplorabilă atitudinea președintelui partidului față de o inițiativă care este esențialmente democratică și liberală și care se referă la generarea unui cerc de discuții și de dezbateri în care abordarea să fie principial dintr-o perspectivă liberală, abordare care vizează problemele, bănuiesc, care frământă astăzi societatea românească și în care PNL ar trebui să dovedească identitatea sa liberală fără niciun fel de echivoc, a declarat Tăriceanu.

Liderul PNL a precizat că, având în vedere că în Inițiativa România Liberală participă și alți politicieni din alte formațiuni politice în opoziție cu PNL, „rezultă că este cu totul și cu totul inacceptabil și nu va fi tolerat ca vreun membru al PNL să se asocieze cu așa ceva”.

„Se poate ca în PNL să nu fii de acord, nici măcar cu deciziile unui congres, darămite cu conducerea. Se poate să faci la nesfârșit vocalize publice pe chestia asta, trăiești bine mersi. Dar acest tip de bigamie politică nu poate fi tolerat, pentru că am intra în promiscuitate și critica justificată sau nu, publică sau nu e pentru noi de înțeles, promiscuitatea politică nu”, a mai spus Antonescu.

Președintele PNL a precizat că „inacceptabil” înseamnă că cei implicați în Inițiativa România Liberală nu vor mai fi membri ai partidului. „Fie printr-o decizie demnă, și anume plecarea din PNL, din vreme ce mă asociez unei construcții de la asta pleacă – de la faptul că în conformitate cu manifestul ei PNL este aproape nefrecventabil – dacă membrul respectiv nu are această demnitate este exclus, este simplu, asta înseamnă inacceptabil”, a declarat Antonescu.

„Luni, 22 aprilie, în ziua în care se împlinesc 23 de ani de la debutul mitingului pentru libertate din Piața Universității, va avea loc lansarea platformei politico-civice Inițiativa România Liberală. Într-o societate românească marcată de criza economică, instituțională și morală, într-o societate în care oamenii care produc cel mai mult sunt cel mai puțin reprezentați politic, Inițiativa România Liberală promovează valorile liberalismului clasic: libertatea politică a individului, libertatea de inițiativă economică, proprietatea privată, responsabilitatea personală, conservatorismul moral și statul de drept”, se arată într-un comunicat de presă transmis vineri.

De asemenea, se menționează că „în contextul crizei pe care o traversează dreapta românească, Inițiativa România Liberală propune inițierea unui dialog între oamenii cu valori autentic liberal-conservatoare, din mediul politic, civic sau încă neimplicați politic, în scopul identificării celor mai bune soluții de construire a unei oferte politice credibile pentru românii liberali”.

„Inițiativa România Liberală reunește, printre inițiatori, reprezentanți ai tututor segmentelor menționate. Printre membrii-fondatori se numără Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tușa, Bogdan Duca, Dan Cristian Popescu și Iulian Crăciun”, precizează sursa citată.

La evenimentul de lansare, care va avea loc la ora 17.00, la Sala Diplomat a Hotelului Hilton, sunt invitați Mihai Răzvan Ungureanu, Sever Voinescu, Daniel Dăianu, Stelian Tănase precum și „alte personalități de dreapta ale vieții publice din România”, conform comunicatului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația