TENSIUNI. Kelemen Hunor, despre liberali: Vor guverna, că n-au încotro, deși abia așteaptă să fie dați jos

Redactor:
Gandul
TENSIUNI. Kelemen Hunor, despre liberali: Vor guverna, că n-au încotro, deși abia așteaptă să fie dați jos
INSP: 90% dintre cei care au fost declarați morți de COVID aveau cel puțin o altă boală asociată / Sursă Foto: Gândul

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, la emisiunea ”Marius Tucă Show”, că liberalii vor guverna, că ”nu au încotro”, deși”abia așteaptă să fie dați jos de la guvernare”. El a mai apreciat că nici PSD nu își dorește să guverneze, relatează Mediafax.

Kelemen Hunor spune că nici PNL nici PSD nu vor să guverneze:

”Nu s-au gândit să guverneze până în decembrie 2020. (…) Vor guverna, că n-au încotro. Nu ne-am gândit, nici măcar n-am discutat cu colegii din Parlament (despre o moțiune de cenzură – n.r.). Nu ne-au căutat. În acest moment am impresia că PSD își dorește să guverneze”, a declarat Kelemen Hunor.

El a mai spus că PSD, ALDE și ProRomânia pot forma o majoritate, dar nu își doresc să preia guvernarea.

”De moțiune de cenzură vorbesc mai mult cei de la PNL. Ei abia așteaptă să fie dați jos de la guvernare și abia așteaptă să nu mai meargă până la alegeri. În acest moment, PSD, ALDE, PRO România au majoritate. Matematic ei pot guverna dacă vor. Pot forma majoritate. Dar nu cred că doresc acest lucru. Nici măcar USR-ul nu a vrut să intre la guvernare, fiindcă știau că vor pierde dacă vor guverna în această perioadă. Eventual, dacă lucrurile se complică, vom putea vota o moțiune în septembrie și rămâne un guvern cu puteri limitate”, a adăugat liderul UDMR.

Kelemen Hunor: „Fiecare încearcă să demonstreze cine poate fi un român mai bun. Astăzi nu mai poți să prostești o țară întreagă cu furatul Ardealului”

Kelemen Hunor reamintește într-o postare pe Facebook de afirmația lui Klaus Iohannis din anul 2014 cu privire la ruperea Ardealului și de asemenea critică informațiile din spațiul public, subliniind că

„Cum poate cineva (…) să afirme în fața electoratului, în spațiul public, că cineva vrea să rupă Ardealul? (…) Astea nu sunt afirmații politice, astea sunt cretinisme!” Asta a spus Klaus Iohannis în 2014 la o emisiune televizată.

 

Inchide