Teodorovici vrea moțiune împotriva Guvernului Orban. Atac indirect la adresa lui Marcel Ciolacu

Teodorovici vrea moțiune împotriva Guvernului Orban. Atac indirect la adresa lui Marcel Ciolacu
Teodorovici: Dacă acțiunea civilă va avea câștig de cauză, deciziile congresului vor fi invalidate / Sursa foto: fanatik.ro
Publicat: 13/07/2020, 14:58

Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanțe, vrea ca PSD să dărâme cât mai urgent Guvernul Orban. Înainte de începerea ședinței CEx, de luni, 13 iulie, senatorul social-democrat a declarat că va cere lămuriri din partea actualei conduceri a partidului pentru lipsa de inițiativă politică.

Acum este „mai important ca oricând” să fie depusă o moţiune de cenzură la adresa Guvernului Orban, susține Teodorovici, adăugând că o guvernare trebuie asumată atunci când „ţara are nevoie”.

Înainte de ședința CEx al PSD, Eugen Teodorovici a declarat că „un politician responsabil pentru această ţară nu stă deoparte, dă cu pietre în cel de la guvernare, arată cât de slab este, spune că e mai bun decât cel de la guvernare, dar nu-şi asumă guvernarea”. „Ştiu că, poate, în România, calculul politic spune altceva, e mai bine să stai deoparte ca ceilalţi să se erodeze, să spunem, politic, şi atunci o să ai de câştigat, dar nu este corect faţă de România”, a precizat senatorul PSD.

Teodorovici ia la rost conducerea PSD

Fostul ministru de Finanțe crede că, „astăzi, este mai important ca oricând o astfel de moţiune de cenzură să fie depusă, dacă spunem că este o guvernare slabă şi antiromânească, dacă spunem că felul în care se guvernează pune în pericol siguranţa noastră ca cetăţeni, pe partea de pandemie, atunci este un motiv în plus să depui o astfel de moţiune”.

În opinia lui Teodorovici, îţi asumi o guvernare atunci când „ţara are nevoie”: „Când guvernezi? Când totul este perfect?”.

Întrebat dacă actuala conducere a PSD îşi va asuma o astfel de decizie, el a răspuns: „Nu ştiu, o să vedem, o să clarific astăzi la CEx, de asta sunt la partid pentru a vedea şi acest punct de vedere vizavi de depunerea unei moţiuni”.

„Dacă da, când facem acest lucru, dacă nu, care sunt motivele?! Repet, din punctul meu de vedere, eu simt, discut cu oamenii, toţi românii doresc o schimbare în acest sens. Această guvernare trebuie să plece imediat, dacă, într-adevăr, noi, ceilalţi din Opoziţie, suntem politicieni responsabili!”, a tunat Teodorovici.

Cu privire la situația generată de pandemia Covid-19, senatorul PSD este de părere că „nu are nicio legătură starea de epidemie, cine spune acest lucru că starea de alertă ar fi un motiv pentru nedepunerea unei moţiuni este o abordare falsă. Acum, românii au nevoie de o guvernare responsabilă”.