Toader, despre demisie: Voi reflecta, până la finalul programului voi comunica decizia

Publicat: 18/04/2019, 11:44

„Eu vreau să spun că am avut relații foarte bune cu fiecare dintre cei trei permieri din guvernele carora am făcut parte. (….) Vă asigur de faptul că și după incetarea ministeriatului, relatiile dintre mine si domnia sa vor fi neafectate. Spuneam dimineață că aseară a rămas să ne vedem la 9.30 și să discutăm despre variantele de încetare a mandatului. A confirmat că aseară a dat drumul la adresele către președintele republiciii, undeva spre orele 21. Prin urmare, discuția care a existat a fost absolut corectă, în limitele în care eu știam”, a declarat ministrul Tudorel Toader.

Potrivit acestuia premierului a mai menționat, în discuția cu Toader, nevoia de a fi asigurată continuitatea activității la Ministerul Justiției.

„Eu v-am spus că nu orice funcționar, demnitar nu poate să închidă biroul: am auzit că mă remaniază, plec. Până vine noul ministru, cine girează? Voi rămâne la minister până la momentul în care în Monitorul oficial apare numele, prenumele noului ministru. Îl voi aștepta, îi voi preda sigiliul și la gara, adică la Iași. (…) Am luat act de decizia doamnei prim-ministru de a trimite la Cotroceni decizia de revocare din funcția de ministru. (…) Eu o voi respecta”, a mai spus Toader.

Ministrul a precizat că a informat-o pe Dăncilă că în privința demisiei va reflecta și, joi, până la finalul programului, va da un răspuns.

„Voi reflecta și până la sfârșitul programului, voi trimite în scris cu nume și prenume demisia. Până la finalul programului voi comunica decizia pe care am luat-o”, a spus Toader.

Tags: