Traian Băsescu, despre candidatura lui Vela la Caransebeș: „E unic în Europa așa ceva! Premierul Orban cum i-o fi dat drumul să plece?”

Redactor:
Alexandra Mortu
Traian Băsescu, despre candidatura lui Vela la Caransebeș: „E unic în Europa așa ceva! Premierul Orban cum i-o fi dat drumul să plece?”
Traian Băsescu: Oamenii merg la biserică să se roage. Trebuie să protejăm acest lucru. În Occident bisericile sunt goale, moscheile sunt pline! / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Fostul președinte al României a comentat în cursul serii de vineri, 28 august, decizia ministrul Marcel Vela de a candida la alegerile locale pentru funcția de consilier la Consiliul General Caransebeș.

Traian Băsescu a pus accentul pe faptul că „ministrul este primul responsabil de buna desfășurare și organizare” ale alegerilor, astfel încât nu ar fi putut să plece la Caransabeș „doar în situația în care chiar premierul și-ar fi asumat îndatoririle Ministerului de Interne”. Fostul președinte a făcut referire la faptul că Marcel Vela și-a delegat atribuțiile specifice funcției de președinte al Comisiei Tehnice Centrale, cea care se ocupă de relația cu prefecturile, secretarului de stat Gheorghe Sorescu, cel care răspunde de Instituția Prefectului.

Traian Băsescu, despre candidatura lui Vela la Caransebeș

„Încă n-am văzut, cum să-i spun, nesimțire? Ministerul de Interne este cel care organizează alegeriloe. Ministrul este primul responsabil de buna desfășurare și organizare. Cum o pleca ministrul de Interne la Caransebeș să se aleagă consilier? e unic în Europa așa ceva”, a declarat Traian Băsescu în cadrul unei emisiuni.

Fostul președinte a pus accentul pe faptul că „vinovatul” de această situație nu ar fi Marcel Vela, ci prim-ministrul Ludovic Orban.

„Dar premierul Orban cum i-o fi dat drumul să plece”

„Primul vinovat nu e el, că se vede că în afară de geacă și aia cu ochii nu are de spus nimic publicului. Dar premierul Orban cum i-o fi dat drumul să plece? Îi putea da drumul doar în situația în care chiar premierul și-ar fi asumat îndatoririle Ministerului de Interne”, a precizat Traian Băsescu.

În plus, acesta a făcut mai multe precizări despre modul în care ar fi organizat alegerile locale din această toamnă.

„După mine, trebuia făcut totul ca să se țină alegerile, pentru că orice manual ne spune că legitimitatea trebuie reînnoită la 4 ani. Însă modul cum se desfășoară este împotrvia oricărei recomandări de bun simț. Trebuia introdus votul prin corespondență. așa cum vin taloanele de pensii, așa puteau să vină și buletinele de vot. Aveam și experiență, pentru că am trimis aproape un milion de plicuri la alegerile prezidențiale”, a explicat fostul președinte.

Campania electorală a început deja la Caransebeș. Ministrul de Interne, Ion Marcel Vela, deschide lista PNL la Consiliul Local Caransebeş, potrivit afișului electoral al PNL. Marcel Vela a luat o nouă decizie după ce s-a hotărât să candideze la agerile locale pentru un post de consilier PNL în Consiliul Local Caransebeş.

Ministrul MAI și-a delegat atribuțiile pentru funcția de președinte al Comisiei Tehnice Centrale, cea care se ocupa de relația cu prefecturile, secretarului de stat Gheorghe Sorescu, cel care răspunde de Instituția Prefectului.

„E un gest de fair-play a unui candidat care își deleagă atribuțiile ca această Comisie Tehnică să funcționeze cum trebuie. Am delegat doar prezidarea acestei Comisii Tehnice. Faptul că ministrul de Interne deleagă atribuțiile este absolut firesc, se întâmplă în toată Europa. E un gest de fair-play pe care unii politicieni îl înțeleg mai greu”, a explicat Marcel Vela.

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
FOTO. Imaginile `ascunse` de timp! Cum arăta Cristina Spătar în urmă cu 15 ani: era...
DOLIU ÎN LUMEA POLITICĂ! A MURIT! ADRIAN NASTASE… o carieră politică și legislativă de excepție
O româncă din WTA, hărțuită și jignită incalificabil: `Ești mai bună la sex decât la...
Atac NEMILOS la adresa Ralucăi Turcan: Vrea să ne ducă la cimitir. Cine a făcut...
Poliţiştii din Quebec au amendat o femeie pentru că îşi plimba soţul în lesă
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
Norvegia lansează o anchetă după decesul a 23 de bătrâni care au primit vaccinul Pfizer:...
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită:...
Ultima FOTOGRAFIE a lui Mihai Eminescu. În trei ani s-a schimbat aproape cât în trei...
ULTIMA ORĂ! Veste GENIALĂ despre programul Rabla 2021. Toți oamenii așteptau asta
Ce au ajuns câștigătorii Românii au talent. Cine a reușit în viață și cine a...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Știrea ȘOC a momentului despre unul dintre cei mai mari luptători MMA români
Antonia a publicat poze complet nemachiată: Am învățat să mă accept cum sunt
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Jobul unde eşti plătit ca să nu faci nimic. Poţi să primeşti chiar şi 100...
4 plante care pătrund instantaneu în articulații și le repară! Tot ce trebuie să cunoști...
Inchide