Traian Băsescu, despre poza trucată de Gabriel Oprea, ca să dea și el mâna cu Obama

Traian Băsescu, despre poza trucată de Gabriel Oprea, ca să dea și el mâna cu Obama
Publicat: 30/06/2018, 04:51
Actualizat: 25/03/2019, 20:40

„Vai de capul tău amărâtule. Profesorul doctor, general, Gabriel Oprea, chiar a ajuns tare rău și jos dacă pentru imagine (fără acoperire) falsifică fotografiile de la întâlnirea mea cu Barack Obama. Înțeleg că falsul este semnalul relansării sale în politică, dar pare că falsul a fost și semnul sub care și-a construit toată viața marele profesor îndrumător de doctorate. Altfel, eu îi doresc sănătate. Vai de capul tău amărâtule!”

O postare a lui Gabriel Oprea, care conține mai multe fotografii din 2011, în momentul în care acesta, alături de Traian Băsescu, s-a întâlnit cu Barack Obama, a devenit virală pe internet, pe motiv că ar fi fost trucată pentru a părea că Oprea dă mâna cu fostul președinte american.

În imagine apar: Barack Obama, Traian Băsescu, Bogdan Aurescu și un fotograf. Ceea ce a atras atenția a fost ceasul din fundal, care în fotografiile de pe site-ul președinției are cifre arabe (așa cum poate fi observat și în alte poze făcute în camera Roosevelt), în timp ce în fotografia postată de fostul vicepremier, apare un ceas fără cifre.

Mai mult, internauții au observat că mâna lui Gabriel Oprea stă nefiresc, iar acesta nu îl privește pe Barack Obama, ci se uită pierdut într-o parte.

Au fost și oameni care au făcut comparație cu alte poze postate pe site-ul președinției, spunând că de fapt poza lui Oprea este retușată și compusă din mai multe fotografii.

„Am inteles. Si intre timp Obama a schimbat si ceasul de sub tablou”, a fost comentariul la fotografie, în momentul în care Gabriel Oprea a încercat să explice că poza nu e modificată.

Întrebat de MEDIAFAX cum comentează întreaga dezbatere de pe Facebook, Gabriel Oprea a declarat:

„Comentarii diferite. Cum să comenteze, doamnă? Am fost la Casa Albă atunci. A fost o delegație oficială. Chiar s-a semnat un document pentru secolul 21 în care se întărea parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite. Am fost în delegație oficială, cu domnul președinte Băsescu și cu Bogdan Aurescu. Iar președintele Obama a dat mâna cu mine cu Traian Băsescu și cu Bogdan Aurescu. E normal să fie prezentată pe ministerul de Externe și pe site-ul Președinției când se dă mâna cu șeful statului. Am fost acolo. Când ești în delegație oficială, la Casa Albă, chiar am avut o primire cordială atunci. Ne-am întâlnit cu domnul președinte Obama, cu domnul vicepreședite Biden și am primit și eu mai multe poze de la aceste…”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase