Traian Băsescu, după condamnarea lui Dragnea; Daddy, trebuie să pleci acum!

Redactor:
Diana Grigore
Traian Băsescu, după condamnarea lui Dragnea; Daddy, trebuie să pleci acum!
"Daddy, trebuie să pleci acum!". Traian Băsescu, după condamnarea lui Liviu Dragnea la închisoare cu executare

„Acum ! Daddy, nu doresc nimănui să fie condamnat, dar tu ai o condamnare penală definitivă și alta în primă instanță. Pricepi că nu mai poți administra discreționar țara și că trebuie să demisionezi din funcția de Președinte al Camerei Deputaților (al treilea om în stat) ? ACUM! La PSD n-aveți decât să faceți ce vreți, dar, din a treia funcție în stat, trebuie să pleci acum!”, a scris fostul președinte al României, Traian Băsescu pe Facebook.

De altfel, încă înainte de a afla sentința lui Dragnea, Băsescu considera inadmisibil ca România să fie condusă de doi oameni condamnați penal, Dragnea și Vâlcov.

„Revoluția fiscală, un dezastru ! În 2017 am pledat pentru anularea revoluției fiscale, tot timpul am sperat la luciditate din partea lui Dragnea. Prin voința lui, ne-a băgat „revoluția fiscală” pe gât începând cu 1 ianuarie 2018. Efecte: inflație de peste 5 la sută, creșterea explozivă a dobânzilor la creditele ipotecare; reducerea creditării pentru economie; diminuarea masivă a investițiilor; creșterea dobânzilor la împrumuturile pe care le face Guvernul; creșterea dificitului bugetului de stat la peste 3 la sută din PIB; creșterea dificitului structural mult peste 1 la sută din PIB; creșterea dificitului balanței de plăți externe; creșterea dificitului de cont curent; deprecierea puternică a monedei naționale. dezechilibre fiscal – bugetare majore; creșterea accelerată a datoriei publice; creștere economică nesănătoasă, bazată pe consum din import și nu pe investiții pentru dezvoltare. Cu ce au mai rămas bugetarii și pensionarii din acele creșteri de venit ? Doar cu iluzii. Altfel spus, un dezastru de care se pare că acest popor nu are puterea să se scuture. Oare cum a fost posibil ca România să ajungă la discreția a doi condamnați penal, Dragnea și Vâlcov ? ” scria Băsescu pe rețeaua de socializare

.

Magistrații instanței supreme l-au condamnat joi, pe Liviu Dragnea, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.

 

Inchide