Cristian Andrei
09.09.2014
Politică

Tribunalul București a respins modificările aduse Statutului PNL pe baza căruia a fost aleasă noua conducere. Alina Gorghiu: soluția instanței „nu vorbește deloc” despre probleme legate de șefia PNL

Tribunalul București a respins modificările aduse Statutului PNL pe baza căruia a fost aleasă noua conducere. Alina Gorghiu: soluția instanței „nu vorbește deloc” despre probleme legate de șefia PNL
Tribunalul București a respins modificările aduse Statutului PNL

Tribunalul București a respins modificările aduse Statutului PNL la Congresul partidului de la sfârșitul lunii iunie, în care Klaus Iohannis a fost ales președinte al PNL. Modificările aduse Statutului PNL au fost contestate de primarul din Pucioasa Dănuț Bădău pe 8 iulie. Acesta a cerut anularea Congresului ordinar al PNL din 28 iunie și a tuturor actelor emise în legătură cu acesta. 

În cadrul Congresului, a fost aleasă noua conducere a PNL, în frunte cu Klaus Iohannis. Pentru a putea candida la funcția de președinte al PNL, Iohannis a primit derogare de vechime, el fiind membru al partidului din februarie 2013. 

Decizia Tribunalului București nu este definitivă. În 5 septembrie, instanța a dispus disjungerea cererii de intervenție formulată de Bădău în contradictoriu cu Partidul Național Liberal și a dispus formarea unui nou dosar și înaintarea către Tribunalul București – Secția a II-a Contencios Administrativ și Fiscal, pentru a fi discutată solicitarea de anulare a deciziilor de la Congresul PNL din 28 iunie.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a precizat, într-o intervenție televizată, că va fi atacată decizia și a explicat că, dacă, „prin absurd” se va menține decizia de azi în apel, „nu va exista niciun fel de problemă. Partidul funcționează pe vechiul statut. Dacă se menține soluția în apel, acele articole care au fost modificate nu vor fi luate în considerare. Practic, vom funcționa după un statut care nu va ține cont de modificările de la Congres”. Gorghiu a subliniat că soluția instanței „nu vorbește deloc” despre probleme legate de conducerea PNL.

Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat că decizia instanței nu afectează calitatea de prezidențiabil a lui Klaus Iohannis. De asemenea, liberalul a precizat că el și-a dat demisia din fruntea PNL, iar decizia este definitivă. „Este o realitate necontestabilă că Iohannis este președinte al partidului”, a subliniat Crin Antonescu. 

La rândul lui, secretarul general al PNL, Marian Petrache, a declarat pentru MEDIAFAX: „Instanța a luat act de alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte al PNL, precum și a conducerii partidului, acesta fiind capătul de cerere admis de instanță. Celălalt capăt de cerere privind statutul a avut anumite probleme în ceea ce privește unele prevederi modificate la Congresul PNL”, a declarat Petrache.

Inchide