Tudorel Toader îi răspunde Dragnea pe tema modificării Codurilor penale

Tudorel Toader îi răspunde Dragnea pe tema modificării Codurilor penale
Publicat: 24/04/2017, 12:47
„Proiectul de lege pentru modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală în acord cu CCR a fost elaborat la Ministerul Justiției, a fost trimis către Consiliul Superior al Magistraturii, am așteptat, ne-au trimis sugestiile. Pe unele le-am luat în considerare, pe altele nu. Am dat forma finală și e pe site-ul Ministerului Justiției”, a declarat Tudorel Toader la Antena 3.
Acesta a spus și că există două dezbateri publice, una cu asociația judecătorilor și procurorilor și una cu societatea civilă și că au fost și sugestii pe care nu le-a luat în calcul, pentru că nu vizau deciziile CCR care trebuie respectate în modificarea Codurilor penale.
„Și DNA, și DIICOT, și Parchetul General ne-au trimis propuneri și observații și sugestii. Nu le-am luat în considerare pentru că vizau alte soluții și alte modificări decât cele care izvorau din obligația stabilită de CCR prin decizii”, a mai spus ministrul Justiției.
Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a reproșat șefului de la Justiție că nu a gestionat așa cum ar fi trebuit problema modificării Codurilor penale și a declarat că, în acest moment, există„cel puțin doi miniștri” din Guvern care se află„sub lupă”, evitând să spună, însă, nominal, cine sunt aceștia, dar arătând că nici nu îi pare rău că l-a sprijinit pe Toader pentru funcție, dar nici nu este„foarte fericit”.
Dragnea nu a dezvăluit cine sunt cei doi miniștri aflați „sub lupă”, dar a făcut referire la activitatea ministrului Justiției, menționând că nu regretă că l-a sprijinit pentru această funcție, dar nici nu poate spune că este „foarte fericit”.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase