Udrea: Accept invitația IPP pentru dezbatere electorală, dar să vină și Ponta și Iohannis

Udrea: Accept invitația IPP pentru dezbatere electorală, dar să vină și Ponta și Iohannis
Publicat: 24/10/2014, 18:27
Actualizat: 25/10/2014, 10:17

„Am decis să accept invitația IPP de a participa la o dezbatere între candidații la Președinția României pentru miercuri, 29 octombrie. Singura condiție este ca la acest eveniment să participe și Victor Ponta și Klaus Iohannis. Deși campania electorală se pregătește să intre pe ultima sută de metri, cei doi fug de provocarea pe care le-am adresat-o de a merge în fața românilor și de a vorbi acestora despre lucrurile pe care le-am făcut până acum pentru ei și despre ceea ce vrem să facem de acum încolo”, a precizat Udrea, într-o conferință de presă.

Ea a arătat că dezbaterea propusă de IPP este o ocazie pe care candidații la Președinție nu trebuie să o piardă și a arătat că „îi provoacă” pe Ponta și pe Iohannis ca la această dezbatere să fie prezenți.

„Aștept ca la această confruntare, la această dezbatere, să vină și Victor Ponta și Klaus Iohannis”, a adăugat Udrea.

IPP invită oficial principalii candidați în alegerile prezidențiale – Victor Ponta, Klaus Iohannis, Elena Udrea, Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Meleșcanu și Monica Macovei – să participe la o dezbatere electorală cu un format eficient pentru ca alegătorii să poată urmări oferta acestora.

Într-un comunicat remis, joi, presei, IPP a lansat public principalilor candidați invitația să participare la o dezbatere electorală înainte de primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale 2014, după un format utilizat în campaniile din democrațiile consolidate, arătând că alegătorii români merită o dezbatere electorală în alegerile prezidențiale 2014.

IPP propune ca dezbaterea să aibă loc miercuri, 29 octombrie, la ora 19.00, la Palatul Parlamentului, iar la aceasta să participle principalii șase candidați, în ordinea intenției de vot din sondaje, respectiv Victor Ponta, Klaus Iohannis, Elena Udrea, Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Meleșcanu și Monica Macovei.

În comunicat se precizează că IPP a solicitat televiziunilor care vor să transmită dezbaterea să desemneze câte un moderator care va modera o secțiune a dezbaterii.

Potrivit propunerii IPP, dezbaterea ar urma să aibă 4 secțiuni tematice de 30 de minute (5minute pentru fiecare candidat), o secțiune cu întrebări de la public/societate civilă (30 de minute) și o secțiune finală de mesaje libere (30 de minute).

În comunicat se menționează că Institutul pentru Politici Publice (IPP) este singura organizație neguvernamentală din România care a avut experiența organizării dezbaterilor electorale la cel mai înalt nivel între candidații la Președinție și beneficiind de o credibilitate și obiectivitate recunoscute atât de mediul politic intern, cât și de cel internațional.

„Institutul pentru Politici Publice susține importanța informării alegătorilor cu privire la viziunea candidaților în ce privește securitatea, politica externă și stabilitatea politică și economică a României în următorii 5 ani și, în acest context, face toate eforturile de a determina principalii candidați să nu se eschiveze de a participa în confruntări electorale, mai ales când acestea se vor organiza într-un format eficient pentru ca alegătorii să poată extrage informațiile necesare pentru un vot avizat în alegerile prezidențiale 2014”, susține IPP.

IPP menționează că această invitație ține cont de faptul că, până în prezent, nu se prefigurează a se organiza o asemenea confruntare electorală desfășurată în semn de respect pentru dreptul alegătorilor de a beneficia de toate informațiile înainte de a se prezenta la urne.

IPP amintește că dezbaterile pentru alegerile prezidențiale organizate de IPP în anul 2009 au avut fiecare audiențe de aproape 5.000.000 de alegători.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Parcarea mega-aroganțelor! Au 'rupt' cluburile de lux de la Mamaia, de 1 Mai, cu bolizii...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
BREAKING | Alex Alexandrov, fondatorul companiei Altex, a murit
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Cine este tânărul din Suceava care și-a pierdut viața după ce a fost lovit cu...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
INTERDICȚIE pentru șoferii din România. Se reţin certificatul de înmatriculare şi plăcuţele
Micul dejun, secretul siluetei japonezilor. Trucurile alimentare prin care niponii țin bolile la distanță
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Planeta Marte ar fi fost „locuibilă” în trecutul îndepărtat, a descoperit roverul Curiosity al NASA