Udrea, audiată la DNA: Avem partide care nu trebuie să intre în Parlament

Udrea, audiată la DNA: Avem partide care nu trebuie să intre în Parlament
Publicat: 21/10/2016, 11:45
Actualizat: 06/06/2018, 06:20

„Deci avem partide care nu trebuie să între în Parlament, au fost nominalizate: PMP, ALDE, PRU și, desigur, candidați care nu ar trebui să între în parlament, Elena Udrea. Acesta este un dosar de campanie electorală, se referă la campania electorală din 2009 și are că țintă campania electorală din 2016”, a declarat fostul ministru al Turismului, la ieșirea din sediul DNA.

Fostul ministru al Turismului a precizat că se așteaptă ca și alți lideri politici să fie anchetați pentru maniera în care au fost sponsorizate campaniile electorale, excluzându-i pe „PNL, USR, cei care sunt în planul acesta de preluare a puterii după 11 decembrie”, despre care afirmă că nu se așteaptă „să li se întâmple absolut nimic” și „să nu fie deranjați nici măcar cu o adiere”.

„Asta este ținta, să afecteze imaginea lui Traian Băsescu pentru că aici este și Ioana Băsescu și este vorba despre finanțarea campaniei din 2009, chiar dacă în ceea ce privește ultimele acuzații este vorba despre finanțarea referendumului pentru 300 de parlamentari, nu a campaniei fostului președinte. (…) Cel puțin în ceea ce privește acuzațiile care mi se aduc, sunt cheltuieli făcute pentru publicitarea, promovarea referendumului de reducere a Parlamentului”, a mai spus Elena Udrea.

Elena Udrea a ajuns, vineri dimineață, la sediul DNA, pentru a fi audiată în dosarul în care deputații au încuviințat urmărirea penală pentru acuzația de instigare la luare de mită privind finanțarea campaniei electorale prezidențiale din 2009.

„Cauza are ca obiect fapte prin care, pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din anul 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate în campania electorală. Anterior, în cursul lunii septembrie 2016, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de mai multe persoane, printre care Nastasia Gheorghe (la data faptei secretarul general al Ministerului Turismului) și Tarhon Victor (la data faptei președintele Consiliului județean Tulcea) pentru luare de mită, precum și față de Udrea Elena Gabriela pentru săvârșirea a cinci infracțiuni de spălare de bani. În urma probelor administrate ulterior au fost obținute probe noi cu privire la săvârșirea, de către Udrea Elena Gabriela, a două infracțiuni de instigare la luare de mită, pentru care se impune extinderea urmăririi penale”, se arată în comunicatul de presă al procurorilor anticorupție postat pe site-ul instituției.

Elena Udrea le-a spus deputaților, marți, că ar face un bine dacă ar vota cererea DNA de urmărire penală pe numele său, spunându-le totodată colegilor că actualul Parlament ”este cel mai laș și nepregătit din istoria de după 1989”.

„Este ceva între la revedere și o slujbă de veșnică pomenire pentru actualul legislativ. Parlamentul acesta ales în 2012 este cel mai laș și nepregătit din istoria de după 1989. Dintr-un amestec de frică, incompetență și ignoranță, noi am permis ca această țară să fie acaparată de sistem. Am scăpat serviciile de sub control. Nu se mai poate respira în România fără ca un băiat cu ochi albaștri să fie implicat. Ne-am întors pe vremea lui Ceaușescu, totul este raportat la noua securitate”, spunea Udrea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata