Udrea îl atacă pe Antonescu: Fotoliul de la Cotroceni, pe care și l-a dorit atât de mult, i-a luat mințile

Udrea îl atacă pe Antonescu: Fotoliul de la Cotroceni, pe care și l-a dorit atât de mult, i-a luat mințile
Publicat: 11/08/2012, 14:05
Actualizat: 31/01/2019, 20:59

Deputatul PDL Elena Udrea scrie, sâmbătă, pe blogul său, că fotoliul de la Cotroceni, pe care și l-a dorit atât de mult și pe care l-a uzurpat, i-a luat mințile lui Crin Antonescu, ea susținând că în acest moment psihanaliza este cheia explicării acțiunilor USL.

„Unele dintre expresiile, formulările pe care le-am auzit, dar și folosit, foarte des în ultimele două luni sunt: este incredibil, este uluitor, nu-mi vine să cred, este inexplicabil etc. Toate se referă la ceea ce se întâmplă de când cu plagiatul lui Ponta și suspendarea neconstituțională, abuzivă a Președintelui țării, într-o Românie, a șaptea țară ca mărime din Uniunea Europeană, țară cu pretenții de democrație și de stat de drept în ultimii 22 de ani”, scrie Udrea.

Ea menționează că începe să fie convinsă că „psihanaliza este cheia explicării acțiunilor USL, pe măsură ce ieșirile lui Antonescu sunt tot mai dese, iar intențiile lui devin vizibile”.

„Pentru a proba corectitudinea celor afirmate, vă rog să fiți atenți la următoarele aspecte: Antonescu a ținut morțiș să vină la Cotroceni, în locul Președintelui, în timp ce Văcăroiu, după suspendarea din 2007, a avut decența să nu se mute în «așternuturile» acestuia; încă din prima zi în care a călcat la Cotroceni, a ținut să aibă o conferință de presă, exact cu același set-up ca și Traian Băsescu; a provocat toate situațiile în care se poate implica un Președinte ales: a convocat inutil un CSAT, a dat afară consilieri prezidențiali, a angajat consilieri prezidențiali, a mers la Guvern, a chemat ambasadori străini la întâlnire, a rechemat în țară ambasadori ai României, s-a întalnit cu FMI, cu Banca Mondială etc”, adaugă Udrea.

Elena Udrea mai scrie că, în conformitate cu criticile pe care chiar el le-a adus de-a lungul timpului lui Traian Băsescu și cu propriile evaluări ale atribuțiilor Președintelui ales, Antonescu „a abuzat Constituția în așa fel încât ar trebui suspendat deja de o mie de ori”.

Udrea aduce ca argumente în acest sens următoarele: a participat la mitinguri electorale, s-a implicat direct în campania de demitere a Președintelui ales, a atacat personal opoziția politică, a atacat instituțiile statului care nu acționează așa cum își dorește el, i-a atacat pe liderii Uniunii Europene, a participat la ședința de birou permanent a PNL, discutând despre schimbarea procurorului șef al DNA, a decis demiterea miniștrilor care nu au mers până la capăt cu falsificarea listelor electorale, așa cum arată și stenogramele de astăzi.

„Mai mult, se prezintă pe sine ca fiind Președintele României și îi ceartă pe toți cei care își permit să îi conteste această calitate, jurnaliști, politicieni etc. Comportamentul său a devenit deja subiect de bancuri. Unul dintre acestea spune că nici nu mai iese din Palat, de teamă că nu mai poate intra a doua zi”, continuă Udrea.

Ea scrie că cel mai mult însă îi arată că este nevoie de psihanaliză ceva ce Antonescu a tot spus în declarațiile sale din ultimele zile.

„Referirile la Traian Băsescu, pe care îl numește un simplu cetățean, fără atribuții, fără competențele de a vorbi despre situația din România, despre minarea statului de drept, despre referendum, despre abuzurile USL etc. Uluitoare această abordare și, dacă nu este o autoironie subtilă, ceea ce personal nu cred, pare a fi dovada faptului că fotoliul de la Cotroceni, pe care și l-a dorit atât de mult și pe care acum l-a uzurpat, i-a luat mințile. Astfel, au ieșit la iveală frustrările mai vechi, dar și un complex puternic față de Traian Băsescu”, susține Udrea.

Elena Udrea precizează că spune că ar putea fi autoironie pentru că „Antonescu nu a fost ales niciodată nimic, nici măcar senator, el intrând în Parlament după ce a pierdut alegerile în colegiul unde a candidat”. „Șef la Senat a ajuns în urma abuzurilor USL din «săptămâna neagră» a României, când, prin încălcarea Constituției și a cadrului legal, au decapitat statul. Apoi, în doar câteva zile, s-a mutat la Cotroceni și ne spune că el este Președintele țării, iar Traian Băsescu este un simplu cetățean!!!”, adaugă Udrea.

„Ce ne facem, că senatorul Antonescu pare serios, nu autoironic?! Cred că, până va reuși să afle «cât este halatul?», cineva trebuie să îi explice, calm, cu blândețe, că Traian Băsescu este de fapt singurul Președinte ales al României astăzi, suspendat pentru încă vreo câteva zile și că, din păcate pentru domnul senator, din cauza a ceea ce a făcut în ultimele două luni, el nu va fi niciodată ales în locul lui Traian Basescu”, încheie Elena Udrea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Dr. Francesco Capelletti, copilul-actor, chirurgul pur-sânge și icoana tatălui. Destine de filme la Floreasca
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului