Un deputat PSD susține că a fost amenințat cu moartea în prezența Poliției: „Mi-a spus că în mâna lui o să mor eu, că mă taie bucăți, că sunt pervers”

Un deputat PSD susține că a fost amenințat cu moartea în prezența Poliției: Mi-a spus că în mâna lui o să mor eu, că mă taie bucăți, că sunt pervers
Publicat: 03/06/2012, 13:07
Actualizat: 05/06/2012, 17:05

Deputatul PSD Sorin Ioan Roman susține că a fost amenințat cu moartea de către unul dintre apropiații candidatului PDL la Primăria Cefa, Dumitru Bărnău, care i-ar fi spus că „îl taie în bucăți”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, din partea cabinetului său parlamentar, incidentul s-ar fi petrecut vineri seară, în stradă, în timpul unei întâlniri a candidaților USL Cefa.

„Reuniți pentru o ședință, aceștia – în special domnul deputat Sorin Ioan Roman, au fost agresați verbal de către un apropiat al fostului primar – domnul Bărnău Dumitru Alin. Dat fiind faptul că individul începuse să-l amenințe pe domnul deputat Roman fiind din ce în ce mai incisiv, demnitarul a solicitat prezența Poliției pentru a calma spiritele”, se arată în comunicat.

Sosirea unui echipaj de Poliție și a unei patrule a Poliției de Frontieră nu l-au speriat deloc pe recalcitrant, „ba dimpotrivă injuriile adresate deputatului Roman fiind din ce în ce mai obscene și mai personale”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului citat, bărbatul nu s-ar fi liniștit nici măcar când Roman s-a dus la Poliție, unde a depus o plângere penală.

În urma incidentului, Roman se arată dezamăgit de atitudinea polițiștilor.

„Nu credeam că se va ajunge la o asemenea situație, să aibă ca argument electoral violența. Este regretabil că anumiți candidați nu vin cu idei, cu proiecte, cu măsuri concrete ci cu amenințări. Sunt dezamăgit și de modul în care a acționat Poliția. Demian Lucian, individul acesta violent urla ca un descreierat la ora 22.00 insultându-mi familia, adresând cuvinte obscene, amenințându-mă cu moartea – inclusiv în prezența Poliției. Nu cunosc procedurile dumnealor, însă cred că ar trebui să fie ceva mai autoritari. Mă gândesc ce se întâmplă cu un cetățean care are curajul să spună că nu va vota cu domnul Bărnău, indivizi de teapa lui Demian Lucian l-ar putea linșa”, a declarat, potrivit comunicatului, parlamentarul.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, parlamentarul a confirmat întreaga situație, completând că vineri Demian s-a legat de două ori de el, dar că seara, când Roman s-a întâlnit cu candidații USL la Primăria Cefa, unde soția sa, Alexandra Roman, candidează ca primar, a devenit și mai agresiv.

„Mi-a spus că în mâna lui o să mor eu, că mă taie bucăți, că sunt pervers, că sunt un trădător, hoț, gunoi. Bărbatul, Demian Lucian, are în jur de 30 și ceva de ani, el e mâna dreaptă a candidatului PDL din comuna Cefa și este cunoscut pentru atitudinea sa mai dură”.

Deputatul PSD afirmă că „seară de seară amenință oamenii din localitate”, mai ales când îi vede pe membrii USL sau pe simpatizanți împărțind materiale electorale.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor, a confirmat existența unei reclamații depuse de către deputatul Roman.

„Poliția bihoreană a fost sesizată prin apel la 112, vineri, de către bărbatul în cauză că a avut loc o stare conflictuală între el și un vecin de-al său. La fața locului s-a deplasat cu operativitate polițiștii secției de Poliție Rurală nr. 9 Salonta, au aplanat starea conflictuală și l-au sancționat pe vecinul respectiv (Lucian Demian – n.r.) contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei conform prevederilor Legii 61/1991, pentru tulburarea liniștii și ordinii publice”, a declarat Alina Dinu.

Purtătorul de cuvânt al Poliției a adăugat că toate aspectele precizate de Roman în reclamația înmânată polițiștilor „vor fi verificate, urmând ca în funcție de rezultat să fie luate măsurile legale”.

Până la ora transmiterii acestei știri, candidatul PDL la Primăria Cefa, Dumitru Bărnău, nu a putut fi contactat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
FOTO. Schimb de partenere sexy între milionari. Unul i-a luat iubita, altul femeia care i-a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Revoltător! Cum justifică Luis Fabian crima de la Padina: 'Trebuie să înghit eu?!'
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Au auzit strigăte disperate de sub pământ, iar când s-au apucat de săpat au dat...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Premierul Slovaciei a fost împușcat la Handlova. Prima imagine cu atacatorul
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Rusia îşi concentrează forţele pentru o nouă invazie din nord în Ucraina. Avertisment al şefului...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Halep a renunțat. Decizia care șochează lumea tenisului. A pus punct!
Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat. Starea lui e una „critică”
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
(P) Iată ce monitor gaming se caută în 2024
×