Un deputat USR anunță: Dacă nu se găsesc banii necesari pentru Autostrada A8 votez moțiunea de cenzură și îi conving și pe alții să o facă

Un deputat USR anunță: Dacă nu se găsesc banii necesari pentru Autostrada A8 votez moțiunea de cenzură și îi conving și pe alții să o facă
Publicat: 23/01/2020, 12:29

„Stimate domnule Orban, ați ignorat Moldova ca ministru al Transporturilor, înțeleg că veți face la fel acum. Dacă nu se mișcă lucrurile să avem fonduri europene nerambursabile pentru Autostrada A8 în următorul exercițiu financiar al UE, vă asigur de faptul că voi vota pentru moțiunea de cenzură la urmatoarea moțiune împotriva acestui guvern. Lipsa infrastructurii în Moldova ne duce la disperare. Ne izolează de România și de Europa și face sute de victime rutiere în zona noastră”, a notat Iulian Bulai în mesajul său.

Acesta transmite că „ignorarea Moldovei din partea blatului PSD-PNL de nealocare bugetară” pentru infrastructura din Moldova trebuie să înceteze.

„Nu mai ignorați Moldova. Nu ne luați de fraieri. Nu ați dat bani Moldovei și asta se știe. Dacă prin pârghiile pe care le aveți acum problema nu se rezolvă cât mai repede, votez cu conștiința împăcată la următoare moțiune de cenzură. Și mai conving și alți parlamentari modolveni să o facă. Nemțenii și moldovenii m-au trimis în Parlament să lupt pentru interesul regiunii noastre pe care acum o ignorați. Așa cum ați făcut în ultimii 30 de ani. Nu mai ține. Nu mai avem răbdare pentru promisiuni goale”, a mai scris deputatul.

Ulterior, Bulai a discutat cu ministrul Transporturilor Lucian Bode și a transmis că în exercițiul financiar al UE 2021-2027 nu se prevăd bani pentru Autostrada A8.

„Negocierea nu este finală și dacă Guvernul reușește să susțină corect cauza României s-ar putea găsi fonduri. Constrângerile propuse în prezent care stabilesc alocări minime pentru alte obiective (high-tech sau «verde»), prin urmare lăsând prea puțini bani pentru infrastructură de transport, nu se potrivesc cu realitățile României. Coeziunea și reducerea decalajelor trebuie să rămână priorități pentru UE. Depinde de cât de bine știe Guvernul să ne reprezinte interesele să se întâmple asta și să se găsească fonduri pentru A8″, arată deputatul USR într-un mesaj pe Facebook.

Sursă FOTO: Shutterstock