Un primar din Botoșani, către Victor Ponta: „MĂRIA TA!” Cei doi candidați la președinție dispuși „să pupe și țigani, și țărani”

Un primar din Botoșani, către Victor Ponta: „MĂRIA TA! Cei doi candidați la președinție dispuși „să pupe și țigani, și țărani
Publicat: 20/08/2014, 16:52
Actualizat: 18/05/2015, 20:43

Victor Ponta și Elena Udrea au plecat deja prin țară pentru a lua pulsul electoratului tradițional. Fiecare și-a postat pe Facebook fotografii în care apar în mijlocul oamenilor pe care au mers să-i cunoască și să le asculte păsurile.

Victor Ponta a făcut băi de mulțime în Botoșani, unde a împărțit microbuze școlare din lotul achiziționat de vicepremierul Liviu Dragnea. Citiți mai jos totul despre Operațiunea Microbuzul, o producție a Casei de filme a Palatului Victoria:

Elena Udrea îl marchează pe Victor Ponta pe tot terenul. De pildă, pe 15 august, a fost la Novaci, unde s-a fotografiat cu „sinistrații lui Ponta”. „După ce a pozat la inundații, a plecat și a uitat promisiunile făcute oamenilor. Mai mult, atât i-a păsat de cei de acolo, încât a confundat localitatea și a trimis banii de reabilitare a drumului stricat în altă localitate, prin HG”, i-a transmis Udrea lui Ponta, pe Facebook.

Ceilalți candidați la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, Cristian Diaconescu, Ioan Ghișe, Călin Popescu Tăriceanu, Monica Macovei și Kelemen Hunor, sunt mai austeri în ceea ce privește întâlnirile cu electoratul, nefiind deloc obișnuiți cu băile de mulțime.

Klaus Iohannis, candidatul Alianței PNL-PDL, și-a început, de asemenea, deplasările în țară, astăzi fiind prezent în Argeș, la evenimentele prin care s-au marcat 150 de ani de la nașterea lui Ion I.C. Brătianu, după ce la sfâșitul săptămânii trecute s-a aflat în județul Brașov.

„Aici, Măria Ta”

Aflat în plină campanie electorală, unde a împărțit primarilor din județul Botoșani, într-o atmosferă festivă, cheile microbuzelor școlare, premierul Ponta a fost întrerupt de o femeie care i s-a plâns de nivelul de trai, cerând majorarea pensiilor și alocației copiilor. Surprins de reacția femeii care a venit să se plângă de problemele cotidiene, premierul Ponta a continuat să strige numele unei primării care urma să primească microbuzul școlar: „Nicșeni, Nicșeni”.

„Unde e Cristineștiul, vreți sau nu vreți microbuzul?”, a început să strige premierul în timp ce flutura cheia microbuzului școlar. Primarul întinde mâna, iar Ponta îl învață: „să aveți grijă de el”.

Trece la următoarea comună.

„Ungureniu, unde sunt ungurenii mei?”, râde Ponta, făcând aluzie la un pasaj dintr-un discurs al fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu.

„Aici, Măria Ta”, iese din rând un primar bucuros că a primit de la centru un microbuz școlar.

„Aici sunt ungurenii, să o stăpâniți sănătos”, se mândrește premierul.

„Nicșeni, Nicșeni”, continuă să strige premierul.

Din mulțimea strânsă se aude glasul unei femei care îl întreabă pe premier despre pensii.

„Să ne mărească și nouă pensiile, niciun de-un suc, nicio de o înghețată, greu de tot. Cât e un colac, un leu?”, se plânge femeia ajunsă în fața mai marelui de la București, potrivit somaxbotoșani.ro.

Premierul nu răspunde. Continuă să strige: „Nicșeni, Nicșeni”.

Guvernul a cumpărat anul acesta 600 de microbuze, în urma unei licitații organizate în 2013, pentru care a plătit 16 milioane de euro. Dintre acestea, 100 au fost împărțite la sfârșitul lunii iulie la Guvern, chiar de premierul Victor Ponta. Nici pentru acestea, nici pentru restul de 500 de microbuze, Ministerul Dezvoltării sau ministrul Liviu Dragnea nu a făcut public vreun act care să cuprindă criteriile după care acestea au fost împărțite. Potrivit primarilor în mare majoritate PSD care au venit la Guvern pentru a primi microbuzele, lista a fost stabilită de către președinții de consilii județene, care a fost trimisă la București. Premierul Victor Ponta declara la acea dată că nu împărțirea nu a ținut cont de criterii politice.

Cu o săptămână inainte de a-și anunțat oficial candidatura la prezidențiale, Victor Ponta a anunțat că va mai cumpăra 650 de microbuze pentru a acoperi toate cele 1250 de cereri. Licitația pentru această achiziție este în curs de derulare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun