Unde a DISPĂRUT Crin în ziua marelui Congres? Gândul a vorbit cu el

Unde a DISPĂRUT Crin în ziua marelui Congres? Gândul a vorbit cu el
Publicat: 26/07/2014, 14:38
Actualizat: 18/05/2015, 17:52

După cinci ani în care a condus PNL, fostul lider Crin Antonescu a lipsit astăzi de la congresul de fuziune PNL – PDL. Absența sa a trecut neobservată pentru unii, a fost comentată dur de susținătorii săi, în timp ce noua garnitură de conducere spune că această absență nu are o semnificație politică majoră și că nu se poate vorbi despre o ruptură între Klaus Iohannis și Crin Antonescu.

Deputatul liberal Mihăiță Calimente nu știa că Antonescu nu va veni la Congres. Trage din țigară și spune că este o noutate pe care o află de la presă. Încearcă să minimalizeze această absență.

„Cred că este o întâmplare și nu exprimă poziția pe care o va avea de acum încolo Crin Antonescu. Domnia sa rămâne un membru al PNL, va face tot ce depinde de domnia sa în campania prezidențială, nu va face ce a făcut domnul Călin Popescu Tăriceanu. Probabil, a avut în programul personal o altă activitate. Opțiunea domniei sale se cunoaște clar față de această fuziune, el a practic a demarat această fuziune cu domnul Blaga”, spune Calimente.

Întrebat dacă prin această absență Crin Antonescu a dorit să dea un mesaj partidului, Calimente neagă cu vehemență o astfel de teorie.

„Nu cred că nu a venit pentru că e dezamăgit că nu e prezidențiabil. E un tip care acceptă realitatea, iar realitatea și domnia sa a recunoscut-o. Cred că este o întâmplare, nu are loc cu o încercare de boicotare”, afirmă deputatul liberal.

„S-a simțit trădat de Iohannis”

Trădarea lui Iohannis și a foștilor vicepreședinți ai partidului reprezintă absența lui Antonescu de la Congresul de fuziune, afirmă senatorul PNL, Cristian Bodea. Cunoscut ca un rebel în partid, care vorbește de multe ori fără să aibă aprobarea conducerii, Bodea îi acuză pe cei care au orchestrat votul din Delegația Permanentă pentru desemnarea prezidențiabilului.

„Mi se pare o consecință firească a votului și a modului în care s-a procedat în această desemnare a candidatului PNL pentru președinție. Dumnealui a fost supărat, în primul rând pe cei care au orchestrat acest vot, aceștia fiind alături de el în campania pentru europarlamentare, pentru care domnul Antonescu a plătit, dar ei au rămas să candideze în continuare pentru funcții de conducere și e normal să se fi simțit trădat. S-a simțit trădat și de Klaus Iohannis, nu știu ce este acolo între ei doi, au fost prieteni, nu știu dacă mai sunt. De aici se dovedește că s-a produs o ruptură. Domnul Crin Antonescu s-a dovedit că are votanți în PNL”, susține Bodea, afirmând că nu îi este frică să vorbească deschis despre situația din partid.

El îi dă și un prim sfat lui Klaus Iohannis, „să-l readucă înapoi pe Crin Antonescu”.

„Dacă Klaus Iohannis dorește să fie integrator cu adevărat, cum a afirmat luni la Delegația Permanentă, va fi un pariu pentru el să-l aducă înapoi pe Crin Antonescu și votanții lui pentru că nu își permite ca o treime din PNL-ul actual să nu-l voteze”, afirmă Bodea.

Senatorul PNL a declarat pentru gândul că Antonescu este „nemulțumit de modul în care s-a comportat partidul față de el”.

„În ultimii cinci ani dacă nu era el noi nu am fi acceptat USL, dacă ne lăsau pe noi cei din teritoriu. Crin Antonescu ne-a adus la guvernare, ne-a adus atâția parlamentari și brusc când a început să se clatine în sondaje, l-am dat jos. L-am dat jos fără să discutăm frumos cu el, fără să avem o diplomație să-l ținem aproape. Asta e problema lui Klaus Iohannis, pentru că aceste alegeri sunt ale lui. PNL rămâne și după alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis nu. Aici e treaba lui, așa cum Crin l-a pus prim-vicepreședinte, pe care noi l-am votat pentru că a zis Crin, nu pentru că ne-a convenit. Acum e rândul lui Klaus Iohannis să-l aducă pe Crin înapoi în partid și alături de el. Eu cred că s-ar putea ca o treime din votanții și activul PNL să nu tragă pentru Klaus Iohannis și să fie o problemă pentru el”, a spus Bodea.

Mesajele revoluționare ale lui Bodea, sunt contrazise de noua conducere. Ludovic Orban vrea să taie orice speculație rapid. Răspunde pe fugă, între două strângeri de mâini cu simpatizanții PNL și fotografii cu aceștia.

„Și-a programat concediul dinainte. El a fost inițiatorul procesului de fuziune, dar lipsa sa este o nepotrivire de program, nu are nici o semnificație politică această absență a lui Crin Antonescu. Nici vorbă de o ruptură între Iohannis și Antonescu”, răspunde Orban la întrebarea legată de absența lui Crin Antonescu de la fuziunea PNL – PDL.

Mulți liberali se feresc să răspundă la această întrebare delicată. Florin Alexe, președintele TNL, fuge în lift și ridică din mâini când este întrebat cum vede absența lui Crin Antonescu de la Congres.

„Îmi pare rău că nu participă domnul Antonescu, poate este ocupat cine știe. Această absență nu reprezintă un semnal. Este posibil să fi avut alt program. Ar fi fost mai bine dacă venea, dar dacă a luat decizia asta nu are rost să discutăm”, afirmă rapid și deputatul Nini Săpunaru.

Președintele CJ Hunedoara, Mircea Moloț, dezvăluie că avea informații că fostul președinte al PNL, Crin Antonescu avea „planificate concediul și ieșirea din țară cu mult timp înainte de a afla data Congresului”.

„Nu cred că asta înseamnă că nu este de acord cu fuziunea, mai ales că a fost inițiatorul acestei fuziuni. Asta e viața, se întâmplă. Nu cred că este o ruptură între Klaus Iohannis și Crin Antonescu, conciliere cu Crin Antonescu am dorit-o și noi când era cu Tăriceanu, nu s-a întâmplat. Nu știu, este o problemă a lor personală, deși nu cred și nu am văzut până acum ca între Iohannis și Blaga ar fi divergențe majore care să îi determine să nu fie corecți. Categoric da, Iohannis și Antonescu vor merge braț la braț în campanie”, afirmă Moloț.

Nici președintele Consiliului Județean Buzău, Cristian Bîgiu, nu pare dornic să răspundă la această întrebare legată de Crin Antonescu.

„Sincer, regret că nu va veni la Congres. Nu cred că este un mesaj pentru partid, era bine să fie aici”, răspunde Bîgiu, după care se arată interesat cum au răspuns și colegii săi de partid.

Fostul președinte Crin Antonescu a declarat ieri în exclusivitate pentru gândul că nu va participa la Congresul de fuziune PNL – PDL, deoarece este plecat din țară, aflându-se astfel în imposibilitatea fizică de a participa la evenimentul de la Palatul Parlamentului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Schimbare pentru cei cu MAȘINI PE BENZINĂ. Este răsturnare totală de situație pentru milioane de...
Probleme de securitate la iPhone. Ce ar mai putea pății utilizatorii
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Gerard Peter Kuiper, pionier în explorarea Sistemului Solar. Părintele științei planetare moderne