Ungureanu: Demisia lui Meleșcanu este un gest elementar de respect pe care îl cerem de urgență

Redactor:
Andi Manciu
Ungureanu: Demisia lui Meleșcanu este un gest elementar de respect pe care îl cerem de urgență
Prim-vicepreședintele PDL, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, duminică seară, că demisia ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, este un "gest elementar de respect" față de românii din diaspora pe care ACL în solicită de urgență.

„Este absolut scandalos ceea ce s-a întâmplat la votul cetățenilor români din diaspora, iar ceea ce se întâmplă acum, în aceste momente, la Torino, unde cetățenii români care așteptau la coadă au fost împrăștiați cu gaze lacrimogene cu 20 de minute înainte de încheierea timpului de vot, și la Paris, ne determină să cerem în mod apăsat demisia de urgență a ministrului Afacerilor Externe. Este în situația de față măcar un gest elementar de respect pentru cetățenii români care au încercat să-și exercite dreptul constituțional de a vota în afara țării”, a declarat Ungureanu.

Mai mulți români care așteptau să voteze în fața secției din Torino, în jurul orei locale 20.45, au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce, potrivit relatărilor unor persoane aflate acolo, jandarmii ar fi intervenit cu gaze lacrimogene.

Câteva sute de persoane se aflau, duminică, în jurul orei locale 20.45, în fața secției de votare din Torino – Italia, unde la un moment dat au fost împrăștiate gaze lacrimogene.

Potrivit unor relatări ale românilor aflați la coadă pentru a-și exercita dreptul la vot, gazele lacrimogene ar fi fost împrăștiate de către forțele de ordine italiene.

Inchide