Ungureanu: „E și vina mea și a partidelor că s-a ajuns la suspendare, pentru că nu ne-am revoltat”

Ungureanu: „E și vina mea și a partidelor că s-a ajuns la suspendare, pentru că nu ne-am revoltat”
Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că este și vina sa și a partidelor politice pentru că s-a ajuns în situația în care poate fi pusă în practică a doua oară tema suspendării președintelui Traian Băsescu.

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că este și vina sa și a partidelor politice pentru că s-a ajuns în situația în care poate fi pusă în practică a doua oară tema suspendării președintelui Traian Băsescu.

„Astăzi, România este în domeniul irealului. Ce se întâmplă în România este incredibil. Contemplăm de ani de zile tema suspendării președintelui, cu care ne-au intoxicat domnii Ponta, Antonescu, Voiculescu. Dar este și vina noastră, a mea, a partidelor politice pentru că s-a ajuns în situația în care poate să fie pusă în practică a doua oară tema suspendării președintelui, pentru că nu ne-am revoltat la ideea că trebuie să fie suspendat pentru că unora nu le place de el sau pentru că a scăzut în sondaje”, a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.

El crede că acest lucru se întâmplă și pentru că nimeni nu a spus clar că președintele țării este ales cu votul a milioane de români și că votul nu poate fi pus pe picior de egalitate cu sondajele de opinie „mai mult sau mai puțin măsluite”.

„Pentru că am filosofat pe tema suspendării fără să discutăm serios care sunt încălcările grave produse asupra Constituției. Pentru că nu am vorbit despre situația în care suspendarea se produce înaintea oricărei fapte prezumate. Ce încălcare gravă a Constituției a făcut președintele Băsescu? După ziua de ieri, când am văzut cu toții ce înseamnă încălcarea gravă a Constituției, cine îmi poate spune ce faptă similară a făcut președintele?”, a arătat Mihai Răzvan Ungureanu.

Fostul premier a menționat că Traian Băsescu este președintele României, ales de milioane de români, „și nu o dată, ci de trei ori”, are un mandat de 5 ani, constituțional, „indiferent de ce spun sondajele de opinie”.

„Cine sunt și pe cine îi reprezintă domnii Ponta și Antonescu? Câte voturi concrete au ei în spate? Ce-i legitimează?”, a precizat Ungureanu.

Mihai Răzvan Ungureanu a arătat că l-a auzit pe Victor Ponta spunând că este legitimat de Parlament și implicit de votul a milioane de români.

„Când l-au votat pe domnul Ponta milioane de români? Este un prim-ministru votat de un Parlament cumpărat, de o majoritate ilegitim construită, profund imorală. Este un prim-ministru al trocului politic mizerabil, un prim-ministru care a plagiat, care apără furtul intelectual și care este ajutat de un politician fără cea mai mică experiență administrativă”, a apreciat Ungureanu.

El se întreabă ce înseamnă săptămâni fără președinte și cât costă un referendum.

„Cum se vor resimți în traiul nostru abuzurile incredibile ale USL? Ce înseamnă săptămâni fără președinte? Ce înseamnă și cât costă un referendum și așa mai departe? Sacrificiile din ultimii ani au fost așadar inutile. Faptul că România era stabilizată economic acum două luni e deja istorie. Astăzi, economic suntem conduși, în mod criminal, spre prăpastie, credibilitatea României este nulă, imaginea României tinde către minus infinit. Încet, dar sigur, mulțumită uzurpatorilor din USL devenim o națiune paria”, a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Inchide