Ungureanu: Guvernul caută să cadă la înțelegere cu FMI și CE pentru a amâna proiectul de buget

Ungureanu: Guvernul caută să cadă la înțelegere cu FMI și CE pentru a amâna proiectul de buget
Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a afirmat, miercuri, la Ploiești, că are informații potrivit cărora Guvernul nu pregătește un proiect de buget și că guvernanții "caută să cadă la înțelegere" cu FMI și Comisia Europeană pentru a amâna pentru după alegeri proiectul bugetului pe anul viitor.

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a afirmat, miercuri, la Ploiești, că are informații potrivit cărora Guvernul nu pregătește un proiect de buget și că guvernanții „caută să cadă la înțelegere” cu FMI și Comisia Europeană pentru a amâna pentru după alegeri proiectul bugetului pe anul viitor.

„Știm că Guvernul actual nu pregătește un proiect de buget pe care să-l putem analiza până la data alegerilor și caută să cadă la înțelegere cu Fondul Monetar Internațional și cu Comisia Europeană pentru a amâna pentru sfârșitul anului, după alegeri apariția unui proiect de lege a bugetului pe anul viitor”, a afirmat Ungureanu, miercuri seară, într-o conferință de presă la Ploiești.

Acesta a precizat că nu este de acord „cu aceste lucruri care ne arată de fapt că pentru a câștiga USL face tot ceea ce se poate, indiferent de interesul cetățeanului sau de posibilitățile sale de a supraviețui într-un context economic din ce în ce mai dificil”.

Ungureanu a acuzat, de asemenea, USL că risipește banii publici „pe tot felul de măsuri populiste”, spunând că, în aceste condiții, este posibil ca la sfârșitul anului România să fie nevoie să se împrumute din nou.

Inchide