Varujan Vosganian a demisionat din PNL, la o zi după ce senatorii l-au scăpat de urmărirea penală

Redactor:
Andi Manciu
Varujan Vosganian a demisionat din PNL, la o zi după ce senatorii l-au scăpat de urmărirea penală
Senatorul Varujan Vosganian, în cazul căruia Senatul a respins solicitarea Parchetului de încuviințare a începerii urmăririi penale, a anunțat, vineri după-amiază, că demisionează din PNL.

La o zi după ce senatorii l-au scăpat de procurori, iar copreședinții PNL Vasile Blaga și Alina Gorghiu i-au cerut să părăsească partidul, Varujan Vosganian a demisionat, făcând anunțul pe blog.

„Ca un răspuns colegial la solicitările dumneavoastră, primiți, prin prezenta, demisia mea din noul PNL”, a scris fostul ministru.

Varujan Vosganian este membru al PNL Iași din 2004, când a fost ales prima dată senator pe listele PNL.

Senatul a respins, joi, solicitarea Parchetului General de încuviințare a începerii urmăririi penale împotriva senatorului PNL Varujan Vosganian, fiind înregistrate 71 de voturi „împotrivă”, 56 de voturi „pentru”, 5 voturi fiind anulate. Votul a fost secret, cu bile.

Într-o scrisoare adresată, vineri dimineață, senatorilor liberali și obținută de MEDIAFAX, co-președintele PNL Alina Gorghiu afirmă că respingerea cererii de încuviințare a începerii urmăririi penale pentru senatorul Varujan Vosganian nu poate rămâne fără urmări politice și că îi este greu să accepte „drumul greșit” ales de o parte dintre senatorii PNL.

Gorghiu precizează că i-a cerut lui Vosganian demisia din PNL, iar dacă acest lucru nu se va produce, atunci va propune excluderea acestuia din PNL.

„I-am cerut senatorului Varujan Vosganian demisia din PNL, iar în cazul în care acest lucru nu se va produce, voi propune excluderea acestuia din Partidul Național Liberal. De asemenea, luni, voi fi prezentă la ședința grupului parlamentar al senatorilor PNL, pentru a a stabili împreună modalitatea prin care accidentul politic petrecut pe 12 februarie să nu se mai repete vreodată”, afirmă Gorghiu.

Ea mai spune că înțelege efectul emoțional al discursului lui Varujan Vosganian, așa cum înțelege colegialitatea și, poate, chiar prietenia unora cu cel aflat în chestiune, dar îi este greu să accepte „un drum atât de greșit”.

Liderul PNL Alina Gorghiu adaugă că ceea ce s-a întâmplat în Senat „îi ajută politic pe toți cei care nu pot trăi fără minciuni și manipulare”, precizând că liberalii au ajuns să fie judecați de Victor Ponta și Elena Udrea și „culmea, mulți să le și dea dreptate”.

Ea mai precizează că PNL are, în acest moment, conform sondajelor de opinie, cea mai mare cotă de încredere din istoria acestui partid, după 1990, și că „această realitate ne obligă la o și mai mare responsabilitate și înțelepciune”.

Inchide