Vasile Blaga, la GÂNDUL LIVE: „Sunt pregătit să fiu premier, dar nu voi da niciun nume. Dacă ar candida la prezidențiale Predoiu sau Iohannis, l-aș vota pe oricare dintre ei”

Vasile Blaga, la GÂNDUL LIVE: „Sunt pregătit să fiu premier, dar nu voi da niciun nume. Dacă ar candida la prezidențiale Predoiu sau Iohannis, l-aș vota pe oricare dintre ei
Publicat: 29/05/2014, 16:17
Actualizat: 03/02/2019, 16:35

Vasile Blaga îl reevaluează pe Crin Antonescu și susține că are „încredere totală în PNL”, alături de care PDL pregătește o nouă structură de dreapta al cărui prim test vor fi alegerile prezidențiale. Deocamdată, numele celui care va intra în cursa pentru Cotroceni nu este stabilit, urmând ca acesta să fie desemnat după o evaluare sociologică a profilului candidatului, însă un lucru este clar: dacă un partid are prezidențiabilul, celălalt va avea premierul.

„Ar fi foarte bine dacă în a doua parte a lui iulie să știm care e candidatul la președinție”, a declarat Blaga, la GÂNDUL LIVE, comentând că PDL nu are în acest moment motive să renunț la candidatura lui Cătălin Predoiu. „Dacă ar candida la prezidențiale Predoiu sau Iohannis, l-aș vota pe oricare dintre ei”, a nuanțat însă el. Cât îl privește pe Crin Antonescu, „nu știu dacă va dori să candideze”, a spus Blaga, care acum nu mai este atât de critic la adresa liderului PNL pe care l-a acuzat, în trecut, că a fost artizanul suspendării lui Traian Băsescu pe care a calificat-o, la vremea respectivă drept o lovitură de stat”.

„Această alianță nu este despre mine și Crin Antonescu, nu este nici măcar împotriva PSD, este o alianță pentru România. Nu am renunțat la niciuna dintre aprecierile pe care le-am făcut la adresa lui Antonescu, dar ne uităm înainte. Oricare om se poate schimba. Fiecare ne schimbăm în viață”, a susținut democrat-liberalul.

Oricum, dacă liberalii vor avea prezidențiabilul, premierul va fi de la PDL. Întrebat dacă se simte pregătit pentru această funcție Blaga a răspuns: „Pregătit sunt. Cred că am experiența politică, administrativă, am fost membru în atâtea guverne, și pe zone diferite, sigur, legate de administrație. Dar nu voi da niciun nume”. De altfel, șeful democrat-liberalilor a insistat că în acest moment în negocierile cu PNL nu se discută pe nume, find vorba despre principii și o strategie pe termen mediu și lung.

„Nu aș vota niciodată pentru Udrea la prezidențiale”

În această strategie, Vasile Blaga exclude însă vreo colaborare cu Elena Udrea. „Nu văd posibilă o astfel de colaborare, nu cred că și-o va dori nici domnia sa”, a spus el precizând că, dacă foști colegi care au plecat la PMP vor să se întoarcă, o pot face.

„Eu trec peste orice orgolii, în ceea ce mă privește, dar nu pot trece peste cei care atacă nemeritat acest partid, cei care s-au bucurat la un moment dat de susținerea acestui partid”, a spus Blaga referindu-se la Elena Udrea.

Întrebat dacă ar vota pentru aceasta în cazul în care s-ar ajunge în cursa prezidențială, liderul PDL a răspuns: „Niciodată (…) Pentru că o cunosc prea bine, am fost colegi de Guvern, am fost colegi de partid, și mai ales i-am văzut modul de comportare și în această campanie electorală. Nu are profilul de președinte”.

„Păi, ce era PMP fără Traian Băsescu? Nimic”

Pe de altă parte, șeful PDL a susținut că implicarea lui Traian Băsescu în campania pentru prezidențiale, prin perpetuarea conflictului cu Victor Ponta, nu ar face decât să-i „facă jocul” premierului și nu ar ajuta cu nimic proiectul noului partid de dreapta cu candidat unic. Blaga a fost întrebat dacă Traian Băsescu mai degrabă a ajutat PMP la europarlamentare sau l-a ținut pe loc.

„Păi ce era PMP fără Traian Băsescu? Nimic”, a replicat liderul PDL. Președintele PDL a fost întrebat dacă implicarea lui Traian Băsescu pentru noul partid sau alianță dintre PNL și PDL ar ajuta sau ar ține pe loc acest proiect.

„Orice vot venit din partea oricui, cu atât mai mult din partea președintelui, evident că ar ajuta acest partid. Dar, perpetuarea unei dezbateri publice care să confiște viața publică, piața publică, cum a fost cea din campania electorală pentru europarlamentare, dintre președinte și premier, pe care premierul și-a dorit-o cu sufletul la gură, nu ar ajuta cu nimic”, a răspuns Blaga.

El a menționat că Băsescu „i-ar face jocul lui Victor Ponta” dacă s-ar implica în campania prezidențială într-un conflict cu premierul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația