Vehiculul cu care Dan Diaconescu speră să ajungă la europarlamentare. Cum arată ”ddmobilul”. FOTO

Redactor:
Marian Buga
Dan Diaconescu a revenit de la Vatican

PPDD și-a lansat, vineri seară, la Arad, candidații la alegerile pentru Parlamentul European, în fruntea cărora s-a aflat Dan Diaconescu, întors din Vatican, unde spune că a fost „exilat”, pentru a porni „prin toate cătunele țării” cu un „ddmobil”, un vehicul pe care l-a asemănat cu papamobilul.

Sala Polivalentă din Arad a adunat câteva mii de membri și susținători ai PPDD, veniți din toată țara pentru a participa la lansarea candidaților partidului la alegerile europene, în funtea listei de candidați fiind și Dan Diaconescu, care a aterizat pe aeroportul arădean cu un avion privat spunând că a venit direct de la Vatican, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Susținătorii l-au așteptat pe Diaconescu într-un decor alb-violet, care i-a derutat pe trecători, mulți gândindu-se că în sala de sporturi este prezentă echipa Poli Timișoara.

Participanții din țară au sosit cu autocare, iar mulți dintre ei și-au îmbrăcat ținutele în parcare, unde și-au pus cămăși sau cravate violet.

Înainte de evenimentul de lansare a candidaților, Diaconescu a declarat presei că stă la Vatican pentru că a fost „exilat” și că a revenit „cu orice risc” după ce ar fi fost amenințat că va fi arestat dacă intră în România.

„Am fost amenințat și ieri (joi – n.r.) în Roma, de cineva foarte important din România, să nu calc pe pământ românesc că voi fi arestat instantaneu (…) Am hotărât să vin cu orice risc, cu riscul de a fi arestat, împușcat, să candidez la aceste alegeri europarlamentare, dar și la alegerile naționale”, a spus Diaconescu.

Ajuns în fața susținătorilor, el a oferit un alt motiv pentru plecarea sa la Vatican: „Am plecat în străinătate. ca și alte milioane de români, în căutarea unui loc de muncă”.

După un discurs încărcat de promisiuni, între care aceea că „va confisca averile celor de la putere” și le va da săracilor, Diaconescu a socotit șansele PPDD la europarlamentare, spunând că ar putea egala PSD la voturi: „Vom fi a doua forță politică din România, imediat după PSD, dacă nu cumva va fi o surpriză, să egalăm scorul PSD. Pentru că am obținut 1.100.000 de voturi în 2012 și am înțeles că prezența va fi de patru-cinci mlioane de voturi, prin urmare s-ar putea să avem un scor de 25 la sută”.

O mare parte dintre cei prezenți în sală au plecat înainte de încheierea discursului liderului fondator al PPDD, unii fiind dezamăgiți că nu au primit nimic.

„Am venit 12 ore de la Iași, suntem flămânzi, nu am primit nici măcar un covrig. Mor de foame și merg să caut ceva gheretă în zonă”, a spus o femeie.

„Nu ne-a dat nimic, nici mâncare, nici fulare, nici șepci sau tricouri. Numai promisiuni, nu are rost să mai stau”, s-a arătat nemulțumită o pensionară din Arad.

De foamea unora dintre cei prezenți a încercat să profite un arădean care și-a instalat o tarabă cu porumb fiert. La „Porumbelu’ fierbințelu”, coada formată a ajuns la peste 20 de persoane.

Dan Diaconescu a încercat să-și păstreze audiența făcând promisiunea că la finalul evenimentului va avea o mare surpriză. În loc de tricouri sau șepci, la care unii încă mai sperau, acesta a dezvelit un SUV Mercedes G500, care fusese amplasat încă de la început în fața intrării în Sala Polivalentă și acoperit cu satin violet și alb.

Botezat „ddmobil”, Diaconescu asemănându-l cu papamobilul, vehiculul va fi folosit în campania electorală a PPDD.

„Voi folosi ddmobilul în campanie pentru a merge prin toate cătunele țării. L-am adus pentru poporul meu, să se plimbe cu el”, a spus Diaconescu, care înainte de a pleca a făcut o plimbare demonstrativă de câteva minute.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Când vine, de fapt, iarna în România. Data în care va începe să ningă
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Anunț uimitor despre pensii: se întâmplă acum cu banii a milioane de români
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide