Victor Ponta, acuzat de subminarea economiei naționale. „A amorsat o bombă care poate zdruncina economia”

Redactor:
Sorina Ionașc
Victor Ponta, acuzat de subminarea economiei naționale. „A amorsat o bombă care poate zdruncina economia”
În timp ce premierul Victor Ponta se laudă constant cu creșterea economică, premierul desemnat al PNL, Cătălin Predoiu, îl acuză de subminarea economiei naționale. Prim-vicepreședintele liberal l-a criticat pe premier pentru creșterea datoriei guvernamentale și pentru oprirea investițiilor publice. Acest lucru, susține Predoiu, reprezintă "o bombă care zdruncină economia națională".

Premierul desemnat al opoziției, Cătălin Predoiu, l-a acuzat pe Victor Ponta de oprirea investițiilor publice și de creșterea datoriei guvernamentale, lucru care, susține Predoiu, reprezintă „o bombă care zdruncină economia națională”.

„În mandatul lui Victor Ponta, datoria publică guvernamentală a crescut cu 15 de euro, iar în 2014 a ajuns la 59 de miliarde de euro. Această împrejurare, combinată cu politica premierului Ponta de a opri investițiile publice în economie, a amorsat o bombă care poate zdruncina economia națională în anii următori. Oprirea investițiilor publice reprezintă o vulnerabilitate gravă pe care premierul Ponta a indus-o în economie. Acest lucru poate submina creșterea economică în următorii ani”, a declarat Cătălin Predoiu, după ședința Biroului Politic Național al PNL.

Prim-vicepreședintele liberal a explicat că adoptarea noului Cod Fiscal nu este suficientă și că este necesar un plan de reforme pentru implementarea lui. Printre reformele sugerate de Predoiu se numără și situația companiilor de stat, plus explicațiile pentru cheltuirea banilor împrumutați.

„Victor Ponta trebuie să explice în ce a dirijat banii împrumutați, cele 15 miliarde din timpul mandatului său. Observ că măsurile luate de guvern subminează pe termen lung economia, Ponta pârjolește terenul economic în urma sa. Nu se mai lcurează în ministere, nu se mai inițiază proiecte, practic nu se guvernează în acest moment. Îi cer să reia investițiile publice, să pregătească un plan de măsuri pentru implementarea Codului Fiscal, altfel nu face decât să ne împingă pe un drum mort, pe o fundătură. Victor Ponta subminează economia națională”, a adăugat Predoiu, la Parlament.

Inchide