Victor Ponta scapă de controlul judiciar

Redactor:
Mediafax
Victor Ponta scapă de controlul judiciar
Magistrații instanței supreme au decis revocarea controlului judiciar în cazul lui Victor Ponta în dosarul în care fostul premier este acuzat de folosirea influenței în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și de complicitate la spălare de bani.

„Admite contestația fomulata de Victor Ponta, desfiinteaza ordonanta atacata si revoca masura controlului judiciar dispusă prin ordonanta din 06.09.2016”, se arată în decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Curtea Supremă a ridicat o parte din interdicțiile dispuse în cazul fostului premier la data de 10 septembrie,Victor Ponta având voie să vorbească cu presa despre acuzațiile din dosar, fiindu-i totodată ridicată și interdicția de a părăsi țara. În urma deciziei Victor Ponta avea interdicția de a lua legătura cu martorii și ceilalți suspecți din dosar și interdicția de a deține și folosi arme. Fostul premier a cerut revocarea măsurilor, cererea fiind admisă marți. Decizia judecătorilor este definitivă.

Procurorii DNA Ploiești l-au pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile pe Victor Ponta, acesta fiind suspectat de folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și de complicitate la infracțiunea de spălare de bani.

Procurorii arată în ordonanță că „pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a unui om de afaceri, într-un colegiu electoral în care formațiunea politică să aibă certitudinea că va obține mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, în calitatea sa de președinte al respectivului partid politic, și-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acelui om de afaceri pe lista de candidați. Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obținerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalități politice străine. Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internațională, Ponta Victor Viorel să câștige capital electoral, în condițiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale și parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obținută prin persoane interpuse, de la omul de afaceri plasat pe un loc eligibil”.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Când vine, de fapt, iarna în România. Data în care va începe să ningă
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Anunț uimitor despre pensii: se întâmplă acum cu banii a milioane de români
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide