VIDEO: Ce face președintele Băsescu în timp ce vorbește ministrul de Externe, Andrei Marga, la o întâlnire cu românii din Chicago

Publicat: 21/05/2012, 08:55
Actualizat: 21/05/2012, 15:26

Relațiile tensionate dintre președintele Traian Băsescu și ministrul de Externe, Andrei Marga, s-au evidențiat și în timpul vizitei efectuate de cei doi la Chicago, cu ocazia summit-ului NATO.

În timp ce ministrul Andrei Marga răspundea întrebărilor despre politica externă, la o întâlnire cu comunitatea românească, președintele Traian Băsescu a preferat să își facă poze cu mai mulți copii participanți la eveniment. Președintele a părut să-l ignore total pe ministrul Marga, fiind preocupat, exclusiv de „dialogul” foto cu cei din sală.

ședința foto ad-hoc a președintelui Traian Băsescu

La finalul discursului ministrului s-a produs un alt moment care demonstrează că între cei doi relațiile sunt extreme de reci. În timp ce ministrul cobora scările scenei de pe care susținuse discursul, președintele a preferat să nu urce pe trepte, ci a făcut un salt pentru a ajunge la tribună. Astfel, a evitat să treacă pe lângă ministrul de Externe. Scena s-a petrecut la câteva secunde după ce Andrei Marga tocmai spusese că președintele are „întreaga autoritate” în materie de politică externă.

Traian Băsescu îl evită pe ministrul de Externe

Conflictul dintre cei doi a fost declanșat după ce ministrul Marga l-a comparat pe Traian Băsescu cu Benito Mussolini. La ceremonia de învestire a noului Guvern președintele a refuzat timp de câteva secunde să dea mâna cu noul ministru, din cauza declarațiilor făcute. În cele din urmă, cei doi și-au strâns mâinile, după ce Marga a dat o serie de explicații.

Un alt moment interesant în timpul discursului ținut de Marga, a fost atitudinea președintelui. Traian Băsescu a dat impresia că nu se simte foarte bine. Într-un filmuleț postat pe Youtube, se poate observa cum președintele, aflat în picioare, pare să aibă o stare de disconfort.

Președintele coboară cu greutate scările

El se ține cu mâna dreaptă de o scară amplasată lângă scena unde s-au ținut discursurile. În momentul coborârii celor două trepte, șeful statutului se ține cu ambele mâini de balustradă și coboară ușor treptele. În 2008, președintele Băsescu a fost operat la Viena de hernie de disc.

O altă scenă amuzantă al cărei protagonist a fost Traian Băsescu: așa a fost salutat președintele de către cancelarul german Angela Merkel. sursa foto AFP Kevork Djansezian

Politica externă – conflictul de la București

Premierul Victor Ponta susține că președintele Traian Băsescu se reprezintă doar pe el când merge în străinătate și că i-a trimis pe miniștrii Marga și Dobrițoiu să îl însoțească pe acesta la Chicago pentru ca partenerii internaționali ai țării să înțeleagă că există oameni serioși în România.

În replică, europarlamentarii PDL Traian Ungureanu și Monica Macovei, au afirmat, duminică, că la Chicago „s-a tranșat o dispută fără rost, creată de ambiția lui Victor Ponta”, respectiv s-a clarificat faptul că președintele României este șeful „liniei de politică externă” a României.

Șeful statului va participa, la sfârșitul acestei săptămâni, la Summit-ul NATO de la Chicago, iar din delegația oficială a României vor face parte și ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, și ministrul Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu.

Andrei Marga spunea că are prevăzut în program să călătorească în aceeași aeronavă cu președintele Traian Băsescu la Summitul NATO de la Chicago, el adăugând și că relația sa cu șeful statului nu a fost „disfuncțională” până acum.

Afganistanul, scutul antirachetă și cooperarea în domeniul mijloacelor militare sunt principalele teme de pe agenda Summit-ului Alianței Nord-Atlantice care va avea loc la Chicago în 20 și 21 mai.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația