VIDEO | George Simion, despre scandalul din Parlament: „Am făcut tot ce a stat în puterea noastră ca să evităm majorarea salariilor pentru administrația centrală și locală”

Publicat: 27/09/2022, 18:59
Actualizat: 27/09/2022, 19:02

Liderul partidului AUR, George Simion, și deputatul PSD, Gabriel Zetea, au vorbit, marți, la Antena 3 despre scandalul în care au fost implicați în incinta Parlamentului privind majorarea salariilor demnitarilor. Ulterior, coaliția PSD-PNL-UDMR a votat pentru renunțarea la această majorare, parlamentarii păstrând creșterea salarială doar pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Județene.

George Simion: Am făcut tot ce a stat în puterea noastră ca evităm majorarea salariilor pentru administrația centrală și locală. S-a putut doar pentru administrația centrală. La administrația locală, care reprezintă baza partidelor PSD, PNL și a Uniunii Culturale UDMR, au mărit salariile, în total dispreț față de pensiile care nu sunt indexate în momentul ăsta, ca țină pasul cu inflația.

Dacă am stins lumina, e o reacție ca văd apeluri din partea decidenților ca economisim. În tot Palatul Parlamentului stau becuri aprinse în bătaie de joc, așa am vrut dau un exemplu. Nu știu dacă a fost atât de rău.

Cătălina Porumbel: Domnule Zetea, rog să-i răspundeți domnului Simion. Spune nu este necesară majorarea salariilor primarilor și în autoritățile locale, pentru sunt foarte multe salarii – 450.000.

Gabriel Zetea: Domnul Simion a stins astăzi lumina în comisia de buget-finanțe, în același timp votând cot la cot, cu PNL-ul și cu USR-ul, închiderea CET-ului pe Paroșeni și a minei de la Lupeni. Ați votat cu USR și AUR să nu avem energie electrică. Doi la mână, știți foarte bine și v-am explicat, în administrația locală nu sunt doar primari și viceprimari angajați. Într-o primărie de 3.000 de locuitori, astăzi, salariul viceprimarului, care înseamnă maximul de salarizare, înseamnă 6.000 de lei brut.

Asta înseamnă un angajat de acolo poate aibă maxim 3.000 de lei, cel mai bine plătit. Marea majoritate au un salariu de 2.000 de lei. Sunt 400.000 de angajați în administrația locală, mulți dintre ei cu 2.000 de lei salariu. Sunteți împotriva românilor? Nu vreți ca aceștia aibă salarii? Pentru PSD se bate și pentru pensii, ne batem cu PNL-ul mărim pensiile, ne batem și pentru adoptarea salariului minim european – salariul minim în România, de 3.000 de lei.

Dacă putem ne batem și pentru salariile din administrația locală, o facem, pentru vrem crească veniturile fiecărui român, a tuturor categoriilor sociale, nu venim cu ideile acestea populiste, nu crească la aia, nu ne place nouă.

Cătălina Porumbel: Am o întrebare, domnule Zetea: cărui primar îi plâng copiii de foame, așa cum spune colegul dumneavoastră Simonis în Parlament, astăzi?

Gabriel Zetea: Marea majoritate a primarilor din România știți sunt primari de comune mici, au salarizare pe grilă, maxim 4, adică undeva 8.000 de lei brut, 4.000 de lei în mână. Dacă dumneavoastră îmi spuneți că un primar din România care are în derulare proiecte europene de milioane de euro trebuie primească o salarizare de 3.000 sau 4.000 de lei, eu spun nu sunt de acord. 

Eu spun, în același timp, salariile tuturor angajaților sunt plafonate la maximim salariile viceprimarilor. Dacă nu cresc salariile viceprimarilor, nu cresc nici salariile angajaților.”

George Simion și Gabriel Zetea au fost la un pas să se ia la bătaie la Comisia de Muncă din Camera Deputaților după ce social-democrații au anunțat că susțin majorarea salariilor parlamentarilor și primarilor. Schimbul de replici dur s-a încheiat după ce președintele partidului AUR a stins lumina în sală.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Liderul interlop Costel Corduneanu a murit în spital, în urma unei operații dificile la inimă
IREAL! Ce ți se poate întâmpla dacă răspunzi la telefon și spui „DA”!
Mihaela Bilic, despre cele mai periculoase produse de consumat în timpul postului Paștelui: „Au potențial...
Cea mai profitabilă investiţie: cine cumpără acţiuni de 5.000 de lei câştigă cel puţin 500...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Narcisa, reacție neașteptată după accidentul în care a murit iubitul ei, Mădălin Paul Păduran! Gestul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
TOP cele mai ieftine SUV-uri (RABLA 2024). Modelul SURPRIZĂ pe care toți românii îl caută
Alfa Romeo redenumeşte un model de SUV pentru a dezamorsa tensiunile cu Italia
Omul care a descoperit ADEVĂRUL despre evoluție, cu 100 de ani înaintea lui Darwin
Regula obligatorie în orice BLOC din România. Asociația nu are dreptul să refuze asta unui...
Riscul din aragazul tău. Hidrogenul amestecat în gaz crește pericolul
O femeie a văzut că „porțile iadului” s-au deschis chiar în curtea casei sale, în...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
"Nu am să mă mai întorc". Postările tânărului care și-a pierdut viața în accidentul rutier...
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Guvernul Greciei vrea să ofere tururi private de 5.000 de euro la Acropole