VIDEO | Scandal ca la ușa cortului între liderul AUR George Simion și deputatul PSD Gabriel Zetea

Publicat: 27/09/2022, 15:01
Actualizat: 27/09/2022, 17:40

Un scandal a izbucnit, marți, în Parlament, din cauza majorării salariilor parlamentarilor și primarilor. George Simion, liderul AUR, aproape s-a luat la bătaie cu deputatul PSD Gabriel Zetea.

Deputatul PSD s-a enervat după ce liderul AUR a început să-l acuze de ipocrizie în privința motivului pentru care social-democrații au anunțat că susțin majorarea salariilor primarilor.

Cei doi parlamentari au fost la un pas să se ia la bătaie, sub ochii celorlalți colegi prezenți la Comisia pentru muncă din Camera Deputaților.

”Domnule Simion, știți că angajații din administrația locală nu pot să crească salariile la zeci de mii de români pentru că astăzi au salarii de două mii de lei?”, i-a spus Gabriel Zetea liderului AUR.

”Nu, voi vreți la voi, la salariile voastre”, i-a răspuns, strigând din răsputeri, George Simion.

În acest scandal a intervenit și un coleg de-ai lui George Simion, deputatul AUR Dan Tănasă, care a strigat și el la adresa deputatului PSD: „Mincinosule! Mincinosule”.

Coaliția PSD-PNL-UDMR promite că va modifica Ordonanța privind majorarea salariilor demnitarilor. Doar primarii ar putea beneficia de prevederile legale pentru majorarea salariilor.

Comisia pentru muncă și cea pentru buget de la Camera Deputaților s-au reunit, marți, pentru a da raport pe Ordonanța de Urgență prin care au fost mărite salariile parlamentarilor și primarilor.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a cerut ca cele două comisii să se întrunească în ședință și să respingă amendamentul cu privire la creșterea indemnizațiilor demnitarilor.

Și celelalte grupuri parlamentare au anunțat că susțin eliminarea majorării salariilor parlamentarilor, inclusiv cei din opoziție, care i-au acuzat pe cei din PSD-PNL că sunt ipocriți, potrivit stirileprotv.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase