Viorel Badea îl acuză pe Baconschi pentru că încearcă să obțină candidatura în colegiul 1 Diaspora

Viorel Badea îl acuză pe Baconschi pentru că încearcă să obțină candidatura în colegiul 1 Diaspora
Publicat: 02/10/2012, 23:45
Actualizat: 28/09/2018, 22:46

Senatorul PDL Viorel Badea îl acuză pe Teodor Baconschi că încearcă să obțină candidatura pe listele ARD în colegiul 1 pentru Diaspora prin atacuri în presă la adresa sa.

„De câteva zile asist, cu nedisimulată surprindere, la atacurile pe care un coleg de partid și, credeam eu, prieten, le lansează pe diverse canale media, la adresa mea. Aceste chestiuni nu se mai reglează, ca odinioară, prin presă, prin «jihad mediatic finanțat», ci prin instituțiile Partidului Democrat Liberal. Nu prin articole de presă îți câștigi colegiul, ci prin munca de zi cu zi!”, afirmă într-un articol postat pe contul său de Facebook senatorul Badea, ales în colegiul 1 pentru Diaspora vizat acum de Baconschi.

„Eforturile disperate și plăcerea morbidă ale domnului Baconschi de a-și apropria proiectul construit de un coleg și fost prieten sunt cu atât mai găunoase cu cât domnia sa și-a adus întru susținere o ceată de flăcăi care extrag cașcaval din brânză (anteniști reeșapați și mercenari ieftini enervați de revenirea mea acasă la chemarea PDL-ului)”, continuă Badea.

De asemenea, Badea îi cere lui Baconschi să explice public afirmația pe care a făcut-o la adresa sa că ar fi votat pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu.

„Îi cer public dlui Baconschi să își susțină afirmația pe care a făcut-o la adresa mea, încercând să își argumenteze intenția de a candida în colegiul în care eu am fost ales, atunci când a spus «Dl. Badea (…) a votat câteva suspendări». Despre ce suspendări este vorba, domnule Baconschi?”, scrie Badea.

Senatorul susține că nu va mai comenta pe acest subiect pentru a lăsa PDL să se pronunțe.

„Începând de astăzi voi intra în «silenzio stampa» pe acest subiect, lăsând partidul din care fac parte să se pronunțe, așa cum este și firesc!”, încheie senatorul PDL.

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a adresat o scrisoare deschisă românilor din Diaspora, cerându-le să îi acorde sprijin pentru a candida din partea ARD în Colegiul 1 Diaspora pentru Senat, la alegerile din 9 decembrie. Baconschi a postat scrisoarea pe blogul său și pe pagina sa de Facebook.

Baconschi susține în scrisoare că a avut o relație specială, „întemeiată mereu pe iubire și nădejde”, cu Republica Moldova, unde are rădăcini, cetățenii români din țara vecină fiind incluși în zona Colegiului 1. El precizează și că este de acord cu deputatul William Brânză, care susține necesitatea unui Minister al Diasporei, pe model francez. Baconschi apreciază că și reprezentarea parlamentară a Diasporei ar trebui să cuprindă mai multe mandate.

Surse politice susțin că Baconschi nu este susținut de PDL pentru a candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Senatorul Viorel Badea a revenit oficial în PDL din septembrie, după ce în luna mai își anunțase demisia din formațiunea democrat-liberală și trecerea la PNL. Badea invocase atunci neînțelegeri iremediabile cu colegul său democrat-liberal, deputatul William Brânză, președintele Organizației pentru diaspora a PDL.

Badea a afirmat că revenirea lui efectivă la democrat-liberali s-a făcut începând cu data de 6 iulie, după ce a decis să nu participle la votul din plenul reunit în care s-a votat suspendarea președintelui Băsescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase